Вт, 2024-04-23, 19:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
чим гірші в Україні справи з демократією, тим більше віз до ЄС отримають українці
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У дипломатичних колах ЄС виявили залежність між рівнем демократії і кількістю віз для українців.

На відміну від Угоди про асоціацію, "безвізовий діалог" ЄС не має наміру пов'язувати з політичною ситуацією в Україні, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

Точніше, залежність буде, але обернено пропорційна: чим гірше ситуація з демократією в Україні, цитує видання європейського дипломата, тим більше українців повинні їздити в Європу, тим більше віз почнуть видавати європейські посольства.

Знову ж таки, як в Білорусі, яка по числу отриманих її громадянами віз ЄС в перерахунку на душу населення сьогодні випереджає всі країни світу.

В той же час європейці засмучені пасивною позицією українського суспільства. Один з євродипломатів з роздратованим жалем відмітив: "Ви говорите, що Янукович - це не вся Україна? А де вона - інша? Де відчутні протести суспільства, чітка позиція опозиції? Де масовий опір журналістів? Немає. ЄС не може побудувати демократію в Україні, це повинні зробити тільки українські громадяни".

Раніше повідомлялося, що Польща має намір відкрити 12 пунктів прийому візових анкет в грудні 2011-березні 2012 року.

Нагадаємо, у МЗС України переконані, що скасування віз з ЄС на час проведення в Україні Євро-2012 залежить від внесення змін до Шенгенського візового кодексу, зокрема, щодо спільного митного і прикордонного контролю, прогресу в "безвізовому" діалозі Україна-ЄС і від домовленостей, яких буде досягнуто на переговорах із Польщею.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1283 | Додав: adminA | Теги: візи ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]