Сб, 2024-04-20, 14:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
Чисельність миротворців на Донбасі може скласти від 10 до 40 тисяч - Полторак
Інші останні Офіційні новини

Чисельність миротворчої місії на Донбасі може скласти від 10 до 40 тисяч в залежності від поставлених завдань, заявив міністр оборони України Степан Полторак в інтерв'ю ВВС Україна.

"Може бути два варіанти: підтримання миру і примушування до миру. Якщо мова йде про підтримання миру, то, за нашими розрахунками, місія може скласти від 10 до 25 тисяч. Якщо мова буде йти про примушення до миру, то цифра може бути 35 - 40 тисяч", - пояснив він.

Полторак додав, що в Генштабі розуміють, як потрібно взаємодіяти з місією.

"У нас є величезний досвід: багато офіцерів, генералів, військовослужбовці пройшли миротворчі місії - починаючи від начальника Генштабу, завершуючи командирами частин. Тому ми чітко розуміємо, як треба взаємодіяти з місією", - резюмував міністр.

Україна запропонувала розмістити миротворчий контингент під мандатом ООН на всій території Донбасу, включаючи неконтрольовані ділянки кордону з РФ. Київ вважає, що миротворці зможуть стати твердим гарантом досягнення миру.

У той же час Росія, яка контролює бойовиків на сході України, виступає за обмеження мандата миротворців ООН тільки територією на лінії зіткнення.

У Генштабі ЗСУ заявили, що Україна готується до можливого введення миротворців ООН на Донбас .

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: миротворці, Полторак, Донбас, 10 до 40 тисяч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]