Пт, 2024-04-26, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Читають поезію та мріють про вуличні трансляції на інтернет-радіо "Сковорода"
Інші останні Культурні новини

Четвертий місяць працює у Львові нове радіо "Сковорода". Транслюється лише в інтернеті. Тут можна слухати нову українську музику та поезію, розмови з прогресивними львів'янами.

Створили проект четверо людей, які раніше працювали на інших радіостанціях - Андрій Чемес, Володимир Бєглов, Мар'яна Романяк та Артем Галицький, передає Gazeta.ua.

Слоган каналу: "Радіо "Сковорода" - радіо вільних людей!".

"На багатьох радіостанціях через формат, традиції ти не можеш запросити гостя, який не рейтинговий, але, на твою думку, крутий і може дати слухачам поживу для роздумів, - каже Володимир. - Ти не можеш включити пісню, яка не у форматі, хоч вона гідна. Багато радіостанцій слідкують за рейтингом - що люди хочуть чути, те їм і включають. Однак слід зрозуміти, що саме радіо і формує смак у слухачів. Те, що їм постійно прокручують, вони й вибирають. Бо іншого просто не знають. Тому наша мета - формувати хороший смак у слухача".

На "Сковорода" переважно звучить українська прогресивна музика, як "Onuka", "Бумбокс", "Pianoboy", Джамала, зарубіжна у форматі інді, інді-рок. Запросто включають російські пісні, які мають глибокий текст чи є класикою, наприклад несподівано після англомовної пісні можна почути Аллу Пугачову. Поезію читають гості студії, ведучі. Тут є і українська класика, і сучасні автори.

"Ми хотіли знайти назву, яка би обов'язково асоціювалась із чимось українським, прогресивним і сучасним. Ми зупинилися на постаті Григорія Сковороди, бо свого часу він був новатором і навіть трохи хіпстером. Ми перейняли його філософію. У нас вільний формат, звичайна людина з цікавими думками може бути ведучим. Тобто наше радіо вільне від стереотипів, кліше і форматів. І ми хочемо, щоб українське ставало модним трендом", – розповів Бєглов.

"Сковорода" не має своєї студії. Воно транслює то з кафе, то з торгового центру. Планують транслювати навіть із вулиці, щоб кожен міг подивитися, як робиться радіо, долучитися до передачі. А слухач чути звук вулиці, що це живий продукт.

Нагадаємо, вже близько року в інтернеті віщає радіо S.R.A.K.A. - створена музикантом, лідером гурту "Скрябін" й також львів'янином Андрієм Кузьменком, чиє життя обірвалося на початку лютого в результаті ДТП. Як коментував раніше артист: "Буду крутити там все своє улюблене музло".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: поезія, інтернет-радіо Сковорода, вуличні трансляції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]