Пт, 2024-04-19, 07:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:57
Чому СПГ-термінал у Литві має назву "Незалежність"- Грибаускайте пояснила РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Литви Даля Грибаускайте звинуватила російський газовий концерн "Газпром" в здійсненні політичного тиску, а також пояснила чому термінал скрапленого газу у Литві називається Independence .

Про це вона заявила на Всесвітньому економічному форумі в Давосі в середу, повідомляє Delfi.lt.

Таким чином вона відповіла на заяви російського віце-прем'єра Аркадія Дворковича про те, що альтернативи російському газу будуть коштувати Європі дуже дорого.

"Ми були б щасливі, якби у нас було надійне джерело газу для Європи, але наш історичний досвід чітко показує, що ціни на енергоносії, у всякому разі, від монополістів, від "Газпрому", завжди використовувалися ненадійним чином" - сказала Грибаускайте.

За її словами,  Литва платила за газ на 30% дорожче, ніж Німеччина в останні роки і що ціна на газ завжди була засобом політичного тиску.

" Так що якщо дивитися під таким кутом зору, то надійність має свою ціну, і ми можемо пояснити своїм людям, чому наш газовий термінал названий Independence ("Незалежність")", - сказала президент Литви.

Нагадаємо, 27 жовтня у Литві відбулося відкриття Клайпедського терміналу скрапленого природного газу. Даля Грибаускайте говорила тоді, що Литва стала завдяки цьому терміналу енергетично безпечною державою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: СПГ-термінал, Незалежність, грибаускайте, Литві | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]