Пт, 2024-04-19, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Чубаров розповів про діяльність церков МП у Криму в перші дні окупації - "зберігали та видавали зброю"
Інші останні Надзвичайні новини

"Зберігали та видавали зброю". Чубаров розповів про діяльність церков МП у Криму в перші дні окупації

Зокрема, Чубаров наголосив, що росіяни переодягалися в форми і отримували зброю в церквах МП.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що в 2014 році тодішня Українська православна церква Московського патріархату в Криму сприяла російським окупантам в перші дні вторгнення на півострів. Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Прямий".

Зокрема, Чубаров наголосив, що бачив, як у церквах МП росіянам видавали зброю.

"Я би, можливо, так ще гаряче не говорив би, якщо би я в Криму не бачив, як в церквах УПЦ Московського патріархату в перші дні російського вторгнення зберігалася зброя, туди приходили люди, яких перекидали з Краснодарського краю. Вони там переодягалися в форми і там вони отримували зброю", – підкреслив він.

Нагадаємо, 15 грудня відбувся Об'єднавчий Собор, на якому предстоятелем Об'єднаної української церкви обрали митрополита Епіфанія. Собор тривав 10 годин.

Речник УПЦ КП Євстратій (Зоря) ввечері 15 грудня повідомив, що офіційна назва нової помісної церкви в Україні згідно Статуту - Православна Церква України, а титул Предстоятеля: Блаженнійший Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України.

20 грудня Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект про внесення змін до закону "Про свободу совісті та релігійні організації", що передбачає врегулювання питань про назви церков в Україні. Відповідне рішення підтримали 240 нардепів.

Своєю чергою, 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: зброя, дні окупації, діяльність церков МП, Чубаров, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]