Чт, 2024-04-25, 04:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Чубаров: у Мінську необхідно обговорювати повернення Криму
Інші останні Політичні новини

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що необхідно розширити Мінський процес включенням теми повернення Криму. Про це він заявив ZN.UA.

На думку Чубарова, це більш доцільно, ніж створення нового формату переговорів, оскільки дозволяє в єдиному контексті системно розглядати всі питання, пов'язані з відновленням територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Але цей варіант, на його думку, важче реалізувати, тому що "західні партнери хочуть "швидких" результатів по Донбасу".

При цьому Чубаров пропонує брати приклад з Росії - щодо тлумачення Мінських домовленостей, метою яких було відновлення територіальної цілісності України, а від західних партнерів вимагати практичних кроків на підтвердження їх запевнень, що вони ніколи не змиряться з окупацією Криму. Насамперед це відмова від формули, що стосовно Донбасу та Криму є окремі санкції.

Нагадаємо, раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу заявив, що західні країни можуть змусити Росію повернути анексований Крим Україні і що на військове рішення сподіватися не варто. Чубаров заявив, що санкції проти Росії через Крим і Донбас повинні бути об'єднані і повинні залишатися до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи АРК.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 822 | Додав: adminA | Теги: Чубаров, обговорення повернення Криму, Мінськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]