Вт, 2024-03-19, 13:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Чверть загиблих у 2014-му журналістів були міжнародними репортерами - дослідження
Інші останні Надзвичайні новини

  Комітет захисту журналістів вказує на «незвично високу пропорцію» міжнародних журналістів, що загинули цього року під час висвітлення конфліктів, зокрема, на Близькому Сході, в Україні й Афганістані – майже чверть. Це майже вдвічі вище показників попередніх років, заявили в організації.

У звіті, оприлюдненому 23 грудня, комітет заявляє про загибель щонайменше 60 журналістів загалом у 2014 році у зв’язку зі своєю професійною діяльністю. Минулого року таких випадків було 70. На даний час організація перевіряє ще щонайменше 18 випадків смерті журналістів, щоб встановити, чи пов’язані вони з їхньою професійною діяльністю.

Найбільше журналістів (щонайменше 17) загинули у Сирії, яка третій рік поспіль залишається найнебезпечнішою для працівників ЗМІ країною, йдеться у звіті. Серед загиблих у Сирії – американські журналісти Джеймс Фоулі і Стівен Сотлоф, відео зі стратою яких бойовики угруповання «Ісламська держава» оприлюднили у серпні і вересні.

Із п’яти журналістів і двох працівників ЗМІ, вбитих цього року в Україні, шість були міжнародними журналістами, заявили в організації, що базується в Нью-Йорку. В Україні загибель журналістів через їхню професійну діяльність зафіксували вперше з 2001 року, йдеться у звіті.

За словами виконавчого директора КЗЖ Джоела Саймона, напади на міжнародних репортерів «свідчать про погіршення ситуації в зонах конфліктів, де західних журналістів нерідко навмисно обирають як жертв».

Інша міжнародна організація, що займається захистом прав журналістів, «Репортери без кордонів», цього місяця оприлюднила звіт, за яким за рік у світі загинули 66 журналістів, смерть яких була пов’язана з їхньою професійною діяльністю. За даними правозахисників, у 2013-му таких випадків було на 7% більше. Водночас, як заявляє організація, що базується в Парижі, випадки обезголовлювання журналістів у Сирії членами радикальних угруповань свідчать про те, на яку надзвичайну небезпеку наражаються працівники ЗМІ, висвітлюючи конфлікти у світі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: міжнародними репортерами, 2014-му журналістів, дослідження, загиблих | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]