Пт, 2024-04-26, 18:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
"Цифрова Україна": влада хоче перейти до електронного управління
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко підкреслює необхідність спрощення процедури перетину лінії зіткнення на Донбасі для мирних громадян, у чому має допомогти реалізація проекту "Цифрова Україна". Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Виступаючи на засіданні Національної ради реформ, глава держави зазначив: "Ганебно, коли у нас пропуски для перетину лінії зіткнення в АТО, які випускаються на клаптику паперу і 70% з яких підробляються, виготовляються півтора місяця, і людина повинна їздити за ними 4 рази".

Президент повідомив, що порушував це питання на нараді у Головному ситуаційному центрі РНБО.

Оформлення документів, подібних до цього, може здійснюватися більш простими і сучасними методами, переконаний Порошенко.

"Це все повинно вирішуватися по електронній пошті. Ми, нарешті, повинні прийти до електронного управління", - підкреслив президент.

"У налагодженні електронного управління нам сьогодні готовий допомагати весь світ", - також зазначив він.

Говорячи про пропуски на лінії розмежування, президент зазначив, що перевіркою осіб, яким надаватимуться пропуски, повинні займатися відповідні силові відомства.

"Якщо він шпигун, навідник або ще хтось, Служба безпеки повинна мати інформацію в реальному часі. Для нормальних людей ми не повинні створювати жодних проблем", - підкреслив президент.

Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект №2299 про звернення та петиції, який передбачає можливість звернень до державних органів влади по електронній пошті і створення петицій на сайті глави держави. Як передає Інтерфакс-Україна, про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків на брифінгу в Адміністрації президента.

"Він (законопроект - ред.) надає можливість громадянам України звертатися до державних органів влади електронною поштою, без жодних підписів. Ви можете написати електронного листа і вам будуть змушені написати відповідь", - сказав Шимків.

Крім того, законопроект передбачає запровадження інституту петицій.

"Ми вже почали технічну роботу над реалізацією можливості петицій на сайті президента України, над оновленням якого вже працює група", - сказав він.

За його словами, законопроект відповідає рекомендаціям європейського співтовариства, розроблявся за участю експертів і громадянського суспільства, за допомогою експертів ООН та МЗС Данії.

Крім того, наступним кроком буде реформування електронного цифрового підпису та довірчих послуг.

"Це дозволить використовувати тільки український стандарт цифрового підпису та наблизити українське законодавство до європейського регламенту", - додав Шимків.

Нагадаємо, ще в липні Шимків заявив, що АПУ зараз працює на рівні установи XIX століття. Так, говорячи про нинішню організацію роботи в АПУ, Шимків порівняв її з роботою установи позаминулого століття, де "досі носять папери".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: цифрова Україна, влада, електронного управління | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]