Чт, 2024-03-28, 22:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:24
Цьогоріч у Польщі планують створити три бригади територіальної оборони, загальною кількістю до 40 тис осіб
Інші останні Новини Європейського Союзу

Війська територіальної оборони повинні бути і будуть повноправною частиною польської армії. На цьому під час спостереження за спільними навчаннями парамілітарних організацій і військової жандармерії в місті Мінськ Мазовецький заявив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич.

Про це повідомляє РАР.

"Територіальна оборона є і буде повноцінною частиною польської армії... Хочу ще раз повторити: що як ці навчання, так і робота над концепцією, результати якої нещодавно було представлено Комісії оборони, переконують нас, що план, який ми представили чотири місяці тому - створення трьох бригад територіальної оборони наприкінці цього року буде реалізовано", - заявив Мацеревич.

Планами Міноборони РП передбачається, що війська територіальної оборони країни будуть п’ятим родом збройних сил Польщі. До кінця 2016 року планується створення трьох бригад тероборони Польщі. За інформацією польських ЗМІ, у мирний час кістяк військ тероборони Польщі становитимуть професійні військовослужбовці (10 тис.), а у воєнний час підрозділи територіальної оборони мають нараховувати близько 40 тис. осіб.

Відповідні плани створення військ територіальної оборони ще у січні розроблялися в Генштабі польської армії. До кінця квітня концепцію має затвердити глава МНО Антоній Мацеревич, а до кінця цього року буде розроблено пакет змін до законів, яким створюватиметься новий рід військ. Набір до військ територіальної оборони мав би розпочатися навесні 2017 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: три бригади територіальної оборони, цьогоріч, Польща, 40 тис осіб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]