Чт, 2024-03-28, 15:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Cуд визнав Жванію винним у підкупі виборців
Інші останні Політичні новини
Одеський Апеляційний адміністративний суд встановив, що кандидат у депутати по одномандатному виборчому округу № 140 Давид Жванія підкуповував виборців Біляївського району Одеської області, повідомляє Корреспондент.net.

Про це 1 вересня повідомив на прес-конференції кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції по тому ж округу Сергій Шумський, уточнивши, що "в ході передвиборної кампанії, а саме 24 серпня, Жванія в порушення виборчого законодавства" подарував "275 комплектів шкільної форми Троїцької загальноосвітньої школі Біляївського району Одеської області".

Адвокат Шумського надала журналістам копію ухвали судової колегії від 30 серпня, в якому, зокрема, сказано: "Вважати встановленим факт порушення кандидатом у народні депутати по 140 виборчому округу Давидом Жванією п 13 ст 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", що виразилося у безкоштовному наданні 275 комплектів шкільної форми учням Троїцької загальноосвітньої школи 1-2 ступенів Біляївського району. Постанова суду оскарженню не підлягає".

За словами співорганізатора прес-конференції юриста Оксани Добровольської, "суд взяв до уваги надані позивачем докази у вигляді фото-та відеоматеріалів, на яких мажоритарник Жванія вручає дітям шкільну форму".

Вона також додала, що зафіксовано і ряд інших фактів непрямого підкупу виборців цим кандидатом в депутати ВР, а також порушень виборчого законодавства при веденні агітаційної кампанії, які в п'ятницю, 31 серпня, розглядаються іншим одеським судом. Однак колегія суддів поки не винесла постанови по другому позову.

"Рішення Апеляційного адмінсуду від 30 серпня ми направимо на розгляд і прийняття рішення щодо Жванії Центрвиборчкому", - підсумувала Добровольська.

Як повідомлялося, 8 серпня ЦВК зареєстрував кандидатом-самовисуванцем в окрузі № 140 (Одеська область) народного депутата Давида Жванію.

Нагадаємо, 23 вересня 2008 року Подільський районний суд Києва визнав безпідставним порушення Генеральною прокуратурою кримінальної справи за фактом підробки народним депутатом Жванією документів для отримання українського громадянства.

Довідка

Давид Жванія народився в 1967 році.

У 1986-1988 служив у прикордонних військах. У 1991 році закінчив факультет планування народного господарства Тбіліського державного університету.

Під час правління Звіада Гамсахурдія втік з Грузії. Жив у Словенії, Австрії, Росії. Отримав громадянство Кіпру. Став генеральним директором кіпрської фірми Brinkford Cons.LTD.

В Україну приїхав у 1991. У 1996 зареєстрував ЗАТ "Брiнкфорд", що об'єднувало підприємства нафтогазовидобувної галузі, машинобудування і суднобудування. Брав участь в приватизації Керченського суднобудівного заводу "Залив".

У Верховній Раді - з 2002 року, член блоку "Наша Україна". Керував підкомітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

З лютого по вересень 2005 - міністр з питань надзвичайних ситуацій України.

10 липня 2010 Давид Жванія став членом партії Християнсько-Демократичний Союз.

У листопаді 2010 року очолив партію ХДС ставши її Секретарем (фактично - посада керівника партії в умовах колегіального управління, передбаченого Статутом ХДС).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: Cуд, Жванію, підкупі виборців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]