Вт, 2024-04-16, 08:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:09
ЦВК могла розібратися зі скандальними округами і обійтися без перевиборів - екс-голова Мін'юсту
Інші останні Політичні новини
На думку колишнього міністра юстиції Миколи Оніщука, ЦВК не використала своїх законних можливостей зі встановлення результатів виборів у п'яти проблемних округах. Про це він сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"У цьому випадку ЦВК не використала в повній мірі наданих їй законом можливостей зі встановлення результатів виборів у цих п'яти проблемних округах замість неспроможних ОВК, які цього у свій час не зробили", - заявив Оніщук.

"Позиція щодо внесення клопотання про проведення повторних виборів - для мене це взагалі нонсенс. Тому що, якщо і говорити про щось повторне, то тільки про голосування", - підкреслив він.

Нагадаємо, що в неділю, 11 листопада, Центральна виборча комісія України закінчила оголошення офіційних результатів виборів народних депутатів Верховної Ради.

У суботу, 10 листопада, ЦВК також оголосив офіційні результати голосування за партійними списками, згідно з якими до парламенту обрано 225 народних депутатів, в тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандати, ВО "Батьківщина" - 62, партія "УДАР" - 34, Комуністична партія України - 32, ВО "Свобода" - 25.

Таким чином, у цілому за партійними списками та в одномандатних округах у парламент обрано 445 народних депутатів, з них від Партії регіонів - 185, ВО "Батьківщина" - 101, партії "УДАР" - 40, ВО "Свобода" - 37, КПУ - 32, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2, партії "Союз" - 1, Радикальної партії - 1, а також 43 самовисуванці.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округи №№ 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 та 197 (Черкаська область), 223 (Київ, Шевченківський район).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: без перевиборів, екс-голова Мін'юсту, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]