Пт, 2024-03-29, 13:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:52
ЦВК - у бюлетені буде 39 кандидатів. Штамп "вибув" ставити забороняється
Інші останні Політичні новини

  У бюлетені буде 39 кандидатів. Штамп "вибув" ставити забороняється, - ЦВК

Центральна виборча комісія просить окружні виборчі комісії не вносити безпідставно зміни в бюлетені на виборах 31 березня. ЦВК підкреслила, що в бюлетені будуть імена 39 кандидатів у президенти України і ставити штамп "вибув" дільничні виборчі комісії не уповноважені.

Як передає Цензор.НЕТ, відповідне роз'яснення оприлюднила Центральна виборча комісія.

Зазначається, що для скасування реєстрації кандидати на посаду президента мали подати заяву не пізніше, ніж за 23 дні до дня виборів, тобто до 7 березня включно.

ЦВК наголошує, що після того "публічні заяви кандидатів на пост президента України щодо відмови від балотування не мають жодних правових наслідків".

"Станом на 28 березня 2019 року Центральною виборчою комісією зареєстровано 39 кандидатів на пост Президента України, включених до виборчого бюлетеня з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року для голосування в день виборів, які залишаються суб’єктами виборчого процесу", - пояснила комісія.

"Просимо довести до відома всіх дільничних виборчих комісій з виборів Президента України вимоги частини сьомої статті 72 Закону про те, що внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа "Вибув" без рішення Центральної виборчої комісії забороняється", - поінформувала ЦВК

"Згідно з частиною дев’ятою статті 72 Закону особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують завдану шкоду в порядку, встановленому законом", - зазначила комісія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Бюлетень, заборона, ЦВК, вибув, 39 кандидатів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]