Пт, 2024-04-19, 09:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Дали десять років за хабар колишньому прем'єр-міністру Хорватії
Інші останні Новини світу
Колишній хорватський прем'єр-міністр Іво Санадер засуджений до десяти років тюремного ув'язнення за корупційні злочини - доведено, що він отримував хабарі від іноземних компаній. Тим самим він став найвищим державним чиновником, засудженим за корупцію в державі - майбутньому члені Європейського союзу, передає Reuters.

Окружний суд Загреба визнав Санадера винним в отриманні у 2008 році від найбільшої угорської нафтогазової компанії MOL суми у розмірі п'яти мільйонів євро за надання їй права керування хорватським нафтовим концерном INA. Тепер акціонерну угоду між двома компаніями може бути переглянуто, передає NEWSru.com.

За відомостями судді Івана Турудіка, Санадер також отримував гроші від австрійського банку Hypo Alpe Adria в 1995 році, обвинувачі назвали цю махінацію "військової спекуляцією". Сам Санадер заперечує провину і вважає процес політично мотивованим.

Крім того, Санадера звинувачують у незаконному фінансуванні партії "Хорватська демократична співдружність". Слідство вважає, що правляча партія існувала на кошти, отримані з прибутку держкомпаній і шляхом маніпуляцій з тендерами.

Хорватія має долучитися до ЄС в липні 2013 року, і процес над Санадером, ймовірно, допоможе керівництву країни продемонструвати успішну боротьбу з корупцією.

Санадер був прем'єр-міністром з кінця 2003 року по літо 2009, коли він добровільно зняв із себе повноваження без пояснення причин. Новий прем'єр, Ядранка Косор, провадить антикорупційну кампанію, в її рамках було арештовано більше десятка керівників компаній і банків. З грудня 2010 року Санадер перебував під вартою в Австрії і пізніше його було екстрадовано до Хорватії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1112 | Додав: adminA | Теги: міністру Хорватії .десять років за | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]