Пт, 2024-04-26, 13:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Данія пообіцяла підтримувати євроспрямування України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Данія, яка головує в ЄС, має намір продовжити політику Польщі щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України. Про це на євроатлантичному форумі заявив посол Королівства Данія в Україні Мікаель Борг-Хансен, передає РБК-Україна. 

"Завдання нашого президентства в ЄС - це збереження інерції у відносинах з партнерами. І я впевнений, що ми можемо рухатися далі в цьому напрямку. Ми пам'ятаємо, коли було президентство Польщі в ЄС, Польща активно підтримувала Україну, її інтеграційні наміри. Ми також розуміємо геополітичну важливість України в питанні відносин з ЄС ", - заявив посол.

При цьому Борг-Хансен наголосив, що підписання угоди про політичну асоціацію було б вигідне і ЄС, і Україні: "Угоду про асоціацію не підписали в грудні минулого року на саміті в Києві. Можливо, це відбудеться колись навесні. Але зараз це питання стало політичним, хоча зацікавленість з обох сторін залишається високою. Потрібно розуміти, що після того, як ми вийдемо з фази тайм-ауту, наші відносини покращаться. Не можу сказати, що Україна втратила свою пріоритетність. Вона залишається важливим партнером, з яким ми хочемо продовжувати наші відносини".

Нагадаємо, що 1 січня 2012 року Данія почала головувати в Європейському Союзі. Копенгаген головуватиме в ЄС після Варшави шість місяців - до 1 липня 2012 року.

Під час головування Польщі, яку традиційно називають найбільш дружньою до України країною в ЄС, очікувалося підписання Угоди про асоціацію України та ЄС, однак, через арешт лідерів опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, Євросоюз переніс підписання документа.

Як повідомлялося, в жовтні міністр закордонних справ головуючої в ЄС Польщі Радослав Сікорський заявив, що президент України Віктор Янукович намагається торгуватися з Європою, яка вимагає перегляду вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Дочка Тимошенко поїде в Данію, а в лютому поснідає з Обамою

Заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря та донька екс-прем’єра Юлії Тимошенко Євгенія відвідають цього тижня Копенгаген. Про це вони повідомили у середу журналістам у Страсбурзі після зустрічі з президентом ПАРЄ Жаном-Клодом Міньйоном.

"Ми їдемо у Копенгаген, де будемо зустрічатися з Комітетом закордонних справ Європарламенту", - сказала Тимошенко.

"Данія, як ви знаєте, головує у ЄС, і це було запрошення данської сторони, що ми вважаємо знаком уваги країни, яка традиційно не належала і не належить до тих, які пильно стежать за ситуацією в Україні, але зараз статус головуючої у ЄС зобов’язує", - зазначив Немиря.

У свою чергу сама Євгенія Тимошенко на прес-конференції у Парижі повідомила, що в лютому поснідає з президентом США Бараком Обамою.

"Я планую відвідати Копенгаген на запрошення міністра закордонних справ Данії, у лютому я матиму сніданок з президентом США, пізніше відвідаю Лондон і, можливо, Польщу", - сказала Тимошенко.

Зазначимо, що дочка екс-прем'єра Євгенія заявила, що життя її матері в небезпеці, й уже "настав критичний момент", про що вона має намір повідомити європейським лідерам.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1225 | Додав: adminA | Теги: Данія пообіцяла підтримувати євросп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]