Пт, 2024-03-29, 08:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:12
Дасть чотири концерти в Україні легенда світової музики Мішель Леґран. Джамала допоможе
Інші останні Культурні новини

Легенда світової музики, композитор, аранжувальник, піаніст і диригент Мішель Леґран 13–17 грудня дасть чотири концерти в Україні.

Про це Леґран повідомив на прес-конференції у п'ятницю, 11 грудня, передає УНІАН.

13 грудня відбудеться концерт Леґрана у Вінниці, 15 - в Харкові, 17 - в Одесі. У Києві Леґран виступить 14 грудня.

"У мене в Україні відбудеться 4 концерти. Незважаючи на свій вік (83 роки), я почуваюся бадьорим. Мені здається, що тільки тепер я проживаю другу молодість", - сказав композитор.

У концерті прозвучать легендарна мелодія із "Шербурзьких парасольок" у виконанні самого Леґрана, а також найкращі саундтреки до відомих кінофільмів у супроводі Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

Як запрошений гість на концерті Леґрана виступить українська співачка Джамала.

"Із запропонованих варіантів українських артистів мені сподобалося, як співає Джамала, і я зупинив свій вибір на ній", - сказав музикант, зазначивши, що лише тиждень тому він почув її пісні, й вони зворушили його душу.

Джамала виконає три композиції: Papa Can You Hear Me з музичної мелодрами "Єнтл" (1984), The Summer Knows з репертуару Барбри Стрейзанд і знамениту I Will Wait For You з кінофільму "Шербурзькі парасольки" (1964). Планується, що знаменита I Will Wait For You буде виконана з Леґраном у дуеті.

У програмі прозвучать кілька нових музичних сюрпризів.

Мішель Леґран зазначив, що зазвичай він подорожує зі своєю дружиною, але цього разу вона не змогла прилетіти.

"До речі, я одружений втретє, і це найкоханіша моя дружина", - сказав композитор. Він повідомив, що разом із дружиною написав оперу, в якій його дружина-актриса зіграє роль чоловіка.

Відповідаючи на запитання, що маестро думає про Україну, Леґран відповів: "Це дуже привітна і тепла країна".

Мішель Леґран – автор більш як двохсот саундтреків до відомих кінофільмів, він одержав три "Оскари" і п'ять премій Grammy у номінації "Найкраща музика". Леґран також відомий своїми джазовими композиціями. За свою кар'єру композитор записав сотні альбомів у різних жанрах із такими світовими зірками, як Рей Чарльз, Елла Фітцджеральд, Арета Франклін, Френк Сінатра, Барбра Стрейзанд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: Джамала, україна, чотири концерти, легенда світової музики Мішель Леґр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]