Чт, 2024-04-18, 21:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:25
Дату позачергового засідання Ради назвали ЗМІ
Інші останні Політичні новини

ЗМІ назвали дату позачергового засідання Ради

Позачергове засідання Верховної Ради, про можливість проведення якого раніше заявляв спікер Дмитро Разумков, має відбутися у четвер, 26 березня

Про це повідомило джерело зі "Слуги народу", передає Depo.ua з посиланням на "Радіо Свобода".

Вранці перед засіданням запланована зустріч самої пропрезидентської фракції.

Одразу кілька співрозмовників зазначають, що на час проведення позачергового засідання депутатів можуть забезпечити спецодягом, однак, про які конкретно засоби захисту йдеться, наразі не уточнюють.

Водночас, за оцінкою одного із джерел, як мінімум, 20% фракції "Слуга народу" у позачерговому засіданні наразі не готові брати участь через ситуацію, яка склалась з поширенням коронавірусу серед депутатів Верховної Ради (зокрема, 23 березня стало відомо, що серед інфікованих парламентарів є "слуга народу" Руслан Горбенко).

Раніше співрозмовники у "Слузі народу" зазначали, що позачергове засідання Ради може відбутися 26 або 27 березня. За їхніми словами, на першому варіанті наполягав голова фракції Давид Арахамія, а на другому – спікер Дмитро Разумков.

Ввечері 23 березня "слуга народу" Євгенія Кравчук заявила, що після підтвердження коронавірусу в однопартійця Горбенка, фракція має намір здати тести і, у разі потреби, відправити когось із своїх членів на самоізоляцію, але припиняти роботу, як і роботу парламенту, не буде.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що український парламент може зібратися на позачергове засідання не раніше 25 березня.

Верховна Рада змінила графік роботи на час карантину.

Водночас лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у Раді шукають юридичний механізм дозволити депутатам працювати дистанційно.

22 березня голова ВР Дмитро Разумков розповів у ЗМІ, що парламент готується до позачергового засідання.

23 березня у Раді з'явився законопроект, яким пропонується проводити пленарні засідання у форматі відеоконференцій.

Як відомо, 17 березня Рада схвалила "коронавірусний" закон й закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо підвищення доступності лікарських засобів, медичних виробів та інших товарів, які закуповуються за кошти державного бюджету, та створення умов для закупівель у сфері охорони здоров'я за кошти державного бюджету.

Крім того, Верховна Рада схвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: дата позачергового засідання Ради, ЗМІ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]