Сб, 2024-04-20, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Де будуть застосовуватися графіки аварійних відключень електрики - стало відомо
Інші останні Економічні новини

  Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік обіцяє, що в Україні надалі графіки аварійних відключень не застосовуватимуть в областях, що дотримуються режиму граничного споживання електроенергії. Про це Светелік повідомив на нараді з питання забезпечення контролю за енергоспоживанням у регіонах в рамках перебування з робочою поїздкою на Житомирщині, передає УНІАН.

"Ми зробимо все, щоб надалі графіки аварійних відключень не застосовувалися в областях, які дотримуються режиму граничного споживання електроенергії. Це насамперед стосується Житомирської області", - сказав заступник міністра.

Чиновник нагадав, що в умовах виникнення дефіциту палива в Україні постало питання енергетичної безпеки країни.

"Енергопостачальні компанії були змушені забезпечити встановлені граничні величини споживання електроенергії, були складені графіки обмеження споживання електроенергії, графіки аварійних відключень", - сказав Светелік.

На нараді, зокрема, прозвучало, що у затверджені графіки обмеження потужності та електричного споживання було залучено 139 промислових підприємств Житомирської області.

"Хочу відзначити Житомирщину як одну з перших областей, що розпочали роботу щодо зниження споживання електроенергії, ми бачимо тут злагоджену роботу і ефективну співпрацю обласної влади, Держенергонагляду, ПАТ "ЕК "Житомиробленерго"",- сказав заступник міністра.

Нещодавно міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що українська енергосистема працюватиме в збалансованому режимі без віялових відключень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: графіки аварійних відключень електр, відомо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]