Пт, 2024-03-29, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:45
Deadline минув, на тлі можливих перевиборів тривають торги за Кабмін
Інші останні Політичні новини

Президент Петро Порошенко поставив фракції "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді крайній термін до 18:00 сьогоднішнього дня і пригрозив перевиборами.

Про це у вівторок 12 квітня повідомив голова фракції Юрій Луценко у внутрішньому чаті членів фракції в програмі Viber. Це ж "Українським Новинам" підтвердили два інших депутата парламенту.

Якщо рішення по створенню коаліції і обрання прем'єр-міністра не буде прийнято до завтра, 13 квітня, тоді президент може скористатися своїм конституційним правом розпустити парламент.

"Завтра ми повинні провести рішення або йти на вибори", - пише своїм колегам по фракції її голова Луценко.

За його словами, Порошенко поставив дедлайн до 18:00 12 квітня.

Як повідомляють кілька джерел видання " Українська правда", в Адміністрації президента відбувається засідання "стратегічної сімки".

"Не можуть вирішити з міністерством економіки, Гройсман вперся. Вже чотири години сидять", - зазначив один із співрозмовників.

Раніше повідомлялося, що Володимир Гройсман пропонує, щоб Міністерство економіки очолила Юлія Ковалів. Наразі депутати в кулуарах парламенту не знають, чи відбудеться у вівторок голосування щодо відправлення у відставку Арсенія Яценюка і призначення Володимира Гройсмана на посаду прем'єра.

В свою чергу депутат від фракції БПП Сергій Лещенко прогнозує, що 12 квітня голосування не буде. Він також повідомляв, що не голосуватиме за призначення Гройсмана прем'єром.

За деякими даними, отриманими виданням від поінформованих джерел, Гройсман знову погрожує відмовитись очолювати уряд.

Нардеп від "Блоку Порошенко" Олексій Гончаренко заявив, що фракція "Блок Петра Порошенка" не може узгодити позиції щодо складу майбутнього Кабінету міністрів з претендентом на посаду прем'єра, спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом, якого ця ж фракція і пропонує: "Ми не можемо на цей момент знайти спільну мову з кандидатом в прем'єри", - сказав він в кулуарах парламенту у вівторок 12 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами Гончаренка, зараз переговори тривають. На даний момент залишаються неузгодженими кандидатури на посади міністра економіки, палива та енергетики, а також культури.

Разом з тим, його колега по фракції Сергій Лещенко у своєму акаунті в Twitter стверджує, що Гройсман не може прийти до консолідованого рішення щодо персонального складу членів уряду з адміністрацією президента України: "Переговори щодо Кабміну Гройсмана зайшли в глухий кут. Сьогодні нічого не буде. Гройсман і Банкова сперечаються, хто призначить лояльних міністрів".

За словами народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Березенка, голосування за призначення прем'єр-міністра у Верховній Раді України може відбутися в середу 13 квітня.

"Голосування, швидше за все, відбудеться завтра вранці. Але це не зменшує можливість того, що рада коаліції - і не тільки рада коаліції, але і загальні коаліційний збори - зберуться сьогодні і підготують подання президенту для внесення до Верховної Ради", - заявив нардеп.

Нагадаємо, у стратегічну сімку входять: президент Петро Порошенко, спікер парламенту Володимир Гройсман, голова Адміністрації президента Борис Ложкін, голова фракції БПП Юрій Луценко, секретар РНБО Олександр Турчинов, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, голова МВС Арсен Аваков.

Нагадаємо, 10 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку і готовий "передати повноваження" спікеру ВР Володимиру Гройсману.

"Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" створюють коаліцію із залученням позафракційних депутатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: Deadline, можливі перевибори, торги за Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]