Сб, 2024-04-20, 11:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
Дефіцит внутрішніх паспортів виник в Україні
Інші останні Офіційні новини
В Україні виникла проблема з видачею внутрішніх паспортів через формальні питання, яку мають намір вирішити протягом двох днів, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ. "Зараз всі документи, в тому числі і бланки паспортів, передаються в Держміграційну службу. Це окрема державна структура, яка буде займатися цими питаннями. Проблему вирішать протягом двох днів", - заявив спікер міністерства Володимир Поліщук.

Як з'ясувалося, Управління з реєстрації фізичних осіб, яке раніше перебувало в складі міністерства і регулювало видачу документів, наразі переходить в Держміграційну службу (ДМСУ). Тому видача внутрішніх паспортів поки що не може здійснюватися, пише газета Сегодня.

За даними правоохоронців, уже в 16 областях почали знову видавати документи, але в інших регіонах все ще є проблеми.

"Днями прийшла до паспортного столу свого ЖЕКу в Солом'янському районі Києва, щоб почати оформляти новий паспорт після розлучення, але паспортистка мені заявила, що документи зараз не прийме, бо їх у неї накопичилося дуже багато через відсутність бланків паспортів. Зрештою порадила прийти протягом місяця, мовляв, проблему буде знято", - зазначила мешканка Києва Анастасія.

Водночас у Держміграційній службі наголосили, що якщо паспортист починає відмовляти в прийомі документів, то він діє незаконно. "Те, що у громадянки відмовилися приймати документи на отримання паспорта, - це порушення закону, ми з'ясуємо, чому так сталося. Швидше за все, ЖЕКи просто не хочуть накопичувати собі роботу. Дефіциту бланків немає, просто в ці дні триває їх передача", - пояснила перший заступник Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ Тетяна Нікітіна.

Тим часом 1 серпня набула чинності угода між Україною і Туреччиною, згідно з якою громадяни країн зможуть перебувати на території іншої держави без отримання візи до 30 днів з моменту в'їзду.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1103 | Додав: adminA | Теги: Україні, внутрішніх паспортів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]