Нд, 2024-05-05, 11:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:11
Делегація парламентарів 14 держав та Європарламенту відвідає 23 та 24 серпня Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

23 та 24 серпня відбудеться спільний візит в Україну депутатів парламентів 14 країн і Європейського парламенту.

Про це повідомляє ERR.

За словами голови комісії з міжнародних справ парламенту Естонії Марко Міхкельсона, мета міжнародної делегації – висловити тверду підтримку Україні під час візиту у День прапора та напередодні Дня незалежності.

На зустрічі із членами парламенту та уряду планують обговорити ситуацію у сфері безпеки та надання Україні допомоги, необхідної для стратегічної перемоги над росією. Також буде порушено питання про притягнення рф до відповідальності й про компенсацію завданих збитків.

Делегація депутатів парламентів, що складається з 25 осіб, зустрінеться в Києві зі спікером Верховної Ради України Русланом Стефанчуком і керівниками парламентських комісій, а також відвідає засідання Верховної Ради. Крім того, делегація планує зустрітися із заступницею прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, заступником міністра закордонних справ Євгеном Перебийнісом, заступником міністра оборони Андрієм Шевченком і заступником міністра внутрішніх справ Олексієм Сергєєвим.

Під час дводенного візиту делегація також візьме участь у третьому саміті Кримської платформи, який відбудеться в Києві. У четвер, у День незалежності України, депутати відвідають аеродром у Гостомелі та місто Ірпінь.

У візиті візьмуть участь делегати від Австрії, Бельгії, Болгарії, Естонії, Іспанії, Ірландії, Ісландії, Канади, Литви, Польщі, Португалії, Швеції, Німеччини, Фінляндії та Європейського парламенту, які входять до створеної для підтримки України всесвітньої парламентської мережі United4Ukraine.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 268 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]