Вт, 2024-04-23, 11:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:08
День Європи Україна святкує. З "нашим днем" вітають Порошенко, Яценюк, Клімкін та посли країн ЄС. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

У Києві святкують День Європи. Основні офіційні заходи відбудуться на Михайлівській площі, повідомляє сьогодні, 16 травня 2015 року, прес-служба КМДА.

Вже традиційно День Європи розпочався флеш-мобом барабанщиць Київського Державного будинку художньої та технічної творчості, що тривав з 10:30 до 10:35. З 10:40 до 10:55 відбувся виступ Зведеного військового оркестру гарнізону міста Києва.

До участі в офіційній церемонії відкриття, що триватиме з 11:00 до 11:40, запрошені почесні гості: керівництво держави та міста, а також посли держав - членів ЄС. Під час церемонії урочисто пролунають Державний гімн України та гімн Європейського союзу у виконанні зведеного оркестру гарнізону міста Києва.

З 11:40 до 11:50 тривала музична композиція у виконанні Зразково-показового оркестру Збройних сил України.

Після цього, з 11:45 - 11:55 відбулася танцювальна зарядка "FunUp".

З 11:00 до 17:00 триватиме робота розважально-спортивних локацій.

З 11:55 до 14:30 відбудеться велопробіг "Критеріум до Дня Європи", з 12:00 - 14:00 - легкоатлетичний пробіг "EuroRun 2015".

З 12:40 - 14:25 можна буде відвідати концертну програму за участю муніципальних колективів: Київського академічного муніципального духового оркестру, Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю "Калина", Академічного камерного хору "Хрещатик", Ансамблю солістів "Благовість", Ансамблю музики народів світу "Горлиця-АРТ".

З 12:30 - 14:00 відбудеться прийом від Київського міського голови в Дипломатичній академії при МЗС України для почесних гостей.

З 14:00 до 14:10 триватиме нагородження учасників легкоатлетичного пробігу "EuroRun 2015".

Робота Дискусійного клубу запланована з 14:00 до 16:30.

З 19:30 до 21:10 День Європи яскраво завершать виступ Державного академічного оркестру "РадіоБенд Олександра Фокіна" та Світлове шоу, яке символізує єднання України та країн Європейського Союзу.

На сцені разом із оркестром виступатимуть легендарні світові музиканти, визнані метри джазового мистецтва — найкращий саксофоніст світу Ерік Маріенталь, унікальний віртуоз-перкусист Йоель Дель Соль, видатний трубач Віллі Мурілло та неперевершена співачка з Лос-Анджелеса Бекі Мартін (обоє з "Gordon Goodwin's Big Phat Band").

Заходи у рамках Дня Європи триватимуть до 23 травня.

Робота дискусійних груп відбуватиметься за підтримки представництва ЄС в Україні.

Киян та гостей міста на дискусію "Що Україна та Київ можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?". Захід триватиме з 14.00 до 16.30 у приміщенні Дипломатичної академії України. (вул. Велика Житомирська, 2).

У Львові подібна дискусія - "Що Україна та Львів можуть дати Європі? Що Європа може дати Україні?" - за участі львівських експертів відбуватиметься 16 травня з 13.00 до 15.00 в кафе "Тераса на Ринку".

У Житомирі захід заплановано з 12.00 до 14.00 на майдані імені Корольова за участі дипломатів ЄС та України, а також українських інтелектуалів та експертів.

В Одесі захід відбудеться з 13.30 до 15.30 в Одеському міському саду на Сцені біля ротонди.

З'явилися привітання від Порошенка та Яценюка

З європейським святом громадян України вже привітали перші особи держави.

"Україно, з Днем Європи!", − написав у соцмережах президент Петро Порошенко.

"Ми наполегливо працюємо над тим, щоб реалізувати Угоду про Асоціацію. Ніщо не примусить Україну звернути з цього шляху", - пізніше додав він.

"З Днем Європи, дорогі українці! З нашим Днем!" - такий текст з'явився на офіційному Twitter'і голови уряду Арсенія Яценюка.

Клімкін: за кілька років Україна успішно реалізує європейські реформи

Європейські посли взяли участь у відкритті Дня Європи в Києві, повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністр, мер і європейські посли зараз відкриють Дні Європи", – йдеться у повідомленні.

Відкриття заходу відбулося на Михайлівській площі.

Виступаючи на церемонії відкриття Дня Європи, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україні за кілька років вдасться реалізувати європейський порядок денний і успішно провести європейські реформи.

"Це свято належності до Європи, але це також боротьба. Боротьба на передовому краї Європи. Тепер всі розуміють, що ми знаходимося на передовому краї Європи, на передовому краї боротьби за європейські цінності, що Україна – це невід'ємна частина Європи", – зазначив глава МЗС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: посли країн ЄС. ВІДЕО, україна, Клімкін, Яценюк, День Європи, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]