Чт, 2024-03-28, 19:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Депутати додали під "шумок" від мови ГПУ 174 млн грн і відписали мільярд на вибори
Інші останні Економічні новини
Верховна Рада внесла зміни до державного бюджету на 2012 рік та збільшила видатки із загального фонду для Генеральної прокуратури України на 174 млн грн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За закон України про внесення змін до закону про держбюджет на 2012 рік проголосували 255 народних депутатів з 268 зареєстрованих у залі.

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Згідно з прийнятими змінами, збільшено видатки із загального фонду для Генеральної прокуратури на 174 млн грн, у тому числі на оплату праці - на 39 млн грн.

Як ідеться в пояснювальній записці, витрати збільшено за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду державного бюджету.

Як повідомлялось, у приміщенні Генпрокуратури висить план реконструкції будинку, з якого видно, що він матиме гелікоптерний майданчик.

Нардепи надали мільярд гривень на закупівлю веб-камер для виборчих дільниць

Народні депутати схвалили законопроект, який передбачає виділення майже одного мільярда гривень на закупівлю веб-камер для виборчих дільниць, повідомляє "Комсомольская правда в Украине".

Таким чином депутати вважають, що процес волевиявлення більш чесним, відкритим і прозорим.

Передбачається, що зображення з цих відео-камер буде транслюватися в онлайн-режимі на спеціально створеному сайті до 20.00. Сам же підрахунок голосів можна буде подивитися тільки в запису.

- Кожен охочий, зайшовши на цей сайт, зможе контролювати процес голосування. Це допоможе уникнути і протидіяти можливим фальсифікаціям, - сказав нардеп від ПР Забарський.

Зазначимо, що планується всі 34 тисячі виборчих дільниць в Україні на парламентських виборах, які заплановані на 28 жовтня, обладнати системами відеоспостереження.

1 березня повідомлялося, що Харківська облорганізація Партії регіонів на виборах до Верховної Ради встановить на виборчих дільницях веб-камери. Про це говорив на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації, керівник Харківської облорганізації Партії регіонів Михайло Добкін.

"На більшості дільниць у Харківській області будуть установлені веб-камери. Кожен зможе перевірити, як проходить голосування. Обладнаємо найбільші дільниці, поставимо своєрідний фільтр, щоб потім уникнути провокацій", - сказав Добкін.

Він зазначив, що "Партія регіонів як ніхто інший буде боротися за чистоту виборів".

Нагадаємо, що ідея з камерами запозичена з російських виборів президента.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: мільярд на вибори, ГПУ 174 млн грн, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]