Пт, 2024-03-29, 14:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
Депутатів Парубій закликав переглянути регламент. Рада закрилася до 10 травня
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав народних депутатів протягом наступних двох тижнів переглянути підготовлений законопроект про внесення змін до регламенту парламенту для поліпшення його роботи.

Про це він заявив під час засідання ВР, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"Уже підготовлений законопроект, який фундаментально змінює регламент роботи Верховної Ради України... Якщо всі групи і фракції, або більше, дадуть позитив на цей законопроект, то я буду пропонувати, щоб ми невідкладно на наступному пленарному тижні змогли змінити роботу парламенту. В тому числі, там передбачаються набагато більші дискусії з урядом. За період, коли не буде пленарних засідань (2 тижні - авт.) прошу колег почитати цей законопроект, може будуть якісь правки, ми їх внесемо", - сказав Парубій.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закрила пленарне засідання парламенту в п'ятницю, наступне засідання відбудуться 10 травня о 16.00.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", Геращенко оголосила, що наступна погоджувальна рада керівників фракцій, груп і комітетів Верховної Ради відбудеться у вівторок вранці 10 травня, а пленарне засідання розпочнеться цього ж дня о 16.00.

Вона нагадала, що на наступному тижні парламентарії працюватимуть з виборцями, а з 4 по 6 травня - в комітетах, комісіях і фракціях.

На пленарному засіданні в п'ятницю народні депутати не розглянули жодного законопроекту.

Як повідомляло агентство, раніше місія Європарламенту під керівництвом Пета Кокса склала 52 рекомендації, які можуть підвищити ефективність роботи українського парламенту.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України затвердила склад нового Кабінету міністрів, узгоджений на зборах коаліції, і представлений новопризначеним прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом на ранковому пленарному засіданні парламенту, а також програму діяльності нового Кабміну.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв протягом місяця розробити антикризовий план діяльності уряду. Крім того, за словами Гройсмана, до кінця року уряд підготує план розвитку України на середньострокову перспективу.

Голова АП Борис Ложкін заявив, що Кабмін найближчим часом повинен подати 24 проекти законів, необхідних для отримання коштів від МВФ і ЄС, а також планується реформа Кабміну. Всього до кінця року в рамках співпраці з МВФ і ЄС повинні бути розроблені і прийняті парламентом 129 законів, значна частина яких - пряма відповідальність Кабміну.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: рада, 10 травня, Парубій, Регламент, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]