Сб, 2024-04-20, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Депутатом від "Оппоблоку" Папієвим зацікавилася Генпрокуратура. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Слідство у кримінальному провадженні встановило факти перешкоджання екс-головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим здійсненню виборчого права під час виборчої кампанії 2012 року.

Про це заявив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук, повідомляє Громадське радіо.

"Завершено досудове розслідування кримінального провадження, за яким в якості обвинуваченого проходить Михайло Папієв (екс-регіонал, нардеп від "Опозиційного блоку", екс-голова Чернівецької ОДА). Йдеться про зловживання під час парламентських виборів 2012 року" - зазначив Якимчук.

Слідством встановлено неодноразові випадки публічних закликів голосувати за кандидата в нардепи, висунутого на з’їзді Партії регіонів, у ході робочих поїздок зазначеними населеними пунктами області.

За словами Якимчука, проведено три психолого-лінгвістичні та дві експертизи відео- та звукозаписів, комп’ютерної техніки.

"За результатами проведення розслідування зібрано достатньо доказів, які дають підстави стверджувати про наявність в діях Папієва ознак злочину, а саме: перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаному з примушуванням, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища", - повідомив прокурор.

Для подальших дій щодо Папієва, який є народним депутатом і має недоторканість, потрібен дозвіл Верховної Ради.

За словами Якимчука, зараз "процедура йде через Генеральну прокуратуру".

У свою чергу нардеп Максим Бурбак повідомив, що зареєстрував відповідні депутатські запити до ГПУ щодо дій екс-голови ОДА Михайла Папієва.

Відзначимо, тиждень тому Папієва бачили у Відні разом із заарештованим за запитом ФБР олігархом Дмитром Фірташем.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: Генпрокуратура. ВІДЕО, Опоблоку Папієвим, депутатом | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]