Сб, 2024-04-20, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:06
Державіаконцерн ліквідовано - "Антонов" повністю влився в Укроборонпром
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про остаточну ліквідацію державного авіабудівного концерну "Антонов" у зв'язку з переходом усіх його підприємств до складу оборонного концерну "Укроборонпром".

Про це у вівторок, 26 січня, повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Уряд ухвалив постанову про ліквідацію Державного авіабудівного концерну "Антонов" у зв'язку з відсутністю учасників, оскільки три підприємства, які становили концерн, упродовж березня і червня 2015 року вийшли з його складу і були передані в Державний концерн "Укроборонпром", - повідомили у відомстві і зазначили, що це рішення привело ситуацію у відповідність до чинного законодавства.

Згідно з повідомленням, Кабмін також доручив Мінекономрозвитку створити ліквідаційну комісію й організувати остаточну ліквідацію концерну.

Нагадаємо, наприкінці березня 2015 року Кабмін передав держпідприємство "Антонов" з авіаконцерну "Антонов" до складу оборонного концерну "Укроборонпром". Пізніше, в червні, до складу "Укроборонпрому" також увійшли Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і київський авіаремонтний "Завод 410 Цивільної авіації".

Довідка

Державне підприємство "Антонов" засновано у 1946 році. Основними напрямками діяльності є створення, випробування нових дослідних зразків авіаційної техніки, серійне виробництво та післяпродажний супровід літальних апаратів.

Держпідприємство "Антонов" – виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. З-поміж найвідоміших розробок підприємства – літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225. За підсумками 9 місяців 2015 року "Антонов" збільшив чистий прибуток більш як у 8 разів - до 274 млн грн.

Державний концерн "Укроборонпром" створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько сотні підприємств ОПК України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Антонов, ліквідація, Державіаконцерн, Укроборонпром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]