Чт, 2024-04-25, 00:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Держдеп суд зобов’язав оприлюднити документи, які стосуються України протягом 30 днів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Суд зобов’язав Держдеп оприлюднити документи, які стосуються України протягом 30 днів

Вважається, що будь-які документи, які покажуть, що Трамп тиснув на український уряд можуть мати серйозне суспільне значення

Федеральний суд в середу 23 жовтня дав Державному департаменту США 30 днів на публікацію документів, пов’язаних з Україною, включно із спілкуванням між держсекретарем Майком Помпео та особистим адвокатом Дональда Трампа Руді Джуліані. Про це повідомляє CNN.

У відповідь на екстрене клопотання організації American Oversight суддя Крістофер Купер наказав адвокатам групи і Держдепу зібратись разом, щоб звузити сферу охоплення документів у запиті. Адвокат American Oversight Деніел Макграт заявив, що будь-які документи, які покажуть, що Трамп тиснув на український уряд з метою розслідувати діяльність сина колишнього віце-президента Джо Байдена Хантера, можуть мати серйозне суспільне значення.

Раніше цього місяця American Oversight подала позов, в якому попросила змусити Держдеп почати оперативну обробку і публікацію переписки старших чиновників з Джуліані та інших повідомлень про зусилля щодо здійснення тиску на український уряд. У позові також містилась вимога оприлюднення записів, пов’язаних з відкликанням посла США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо: останні опитування показують, що все більше незалежних респондентів підтримують імпічмент президента США Дональда Трампа – їх кількість зросла на три процентних пункти з минулого тижня.

Як повідомлялось, тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор під час свідчень перед Конгресом у справі про імпічмент Дональда Трампа викрив нові подробиці формування американської зовнішньої політики щодо України в останні місяці.

Також він розповів, що від публічної заяви президента України Володимира Зеленського залежала не тільки його зустріч з американським лідером Дональдом Трампом, а й надання Україні військової допомоги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: україна, документи, 30 днів, Держдеп, Суд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]