Пт, 2024-03-29, 00:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Десятирічний план розвитку гідроенергетики в Україні доручив розробити Гройсман
Інші останні Економічні новини

  Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман доручив розробити чіткий план підтримки гідроенергетики в Україні на найближчі 10 років, що забезпечить стратегічне планування розвитку галузі. Як повідомили у прес-службі уряду, про це Гройсман сказав під час відвідування Дністровської гідроакумулюючої електростанції у Чернівецькій області.

"Розвиток гідроенергетики потрібно не зупиняти, а прискорювати", - цитує прес-служба Гройсмана.

Як повідомили у прес-службі, глава уряду взяв участь у послідовному пуску трьох гідроагрегатів Дністровської ГАЕС, які було включено в Об`єднану енергосистему України.

Гройсман також відвідав машинний зал станції, ознайомився з будівництвом четвертого гідроагрегату, поспілкувався з колективом ГАЕС.

"Незалежність України у ваших руках. В добрий час!" - сказав глава уряду.

Як повідомлялося, прем`єр Гройсман 10 червня перебуває з робочим візитом у Чернівецькій області.

За даними Міненерговугілля, в Україні експлуатується 9 гідроелектростанцій станцій на Дністрі та Дніпрі: Київська, Канівська, Кременчуцька, Дніпродзержинська, Дніпровська, Каховська ГЕС, Київська гідроакумулювальна електростанція, Дністровська ГЕС та Дністровська ГАЕС. Оператором гідроелектростанцій є державна компанія "Укргідроенерго". Загальна встановлена потужність дев`яти гідроелектростанцій, які експлуатує компанія, становить 5007,6 МВт.

Раніше повідомлялося, що Норвегія візьме участь у проектах з будівництва малих ГЕС в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, україна, десятирічний план розвитку гідроене | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]