Чт, 2024-04-25, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:27
Деталі про нові пакети допомоги - до повної перемоги готові підтримувати Україну країни-союзниці. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Вертольоти Sea King від Великої Британії, $400 млн на озброєння, боєприпаси і ППО від США, зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot готова передати Україні Польща. Йдеться про ті, які на їхній території вздовж кордону з Україною запропонувала встановити Німеччина. Таким чином Україну продовжують підтримувати країни-союзниці. Так, за останній тиждень про готовність надати нові пакети військово-технічної допомоги заявили 10 країн, повідомляє FREEДОМ.

Міністерство оборони Великої Британії ухвалило рішення передати Україні три пошуково-рятувальні вертольоти Sea King і 10 тисяч артилерійських снарядів. Британський військовий експерт Майкл Кларк повідомив, що Королівський військово-морський флот Великої Британії раніше використовував ці вертольоти проти підводних човнів. Українські екіпажі останні 6 тижнів проходили навчання з польотів та обслуговування цих машин.

“Той факт, що українські екіпажі пройшли 6-тижневу підготовку, свідчить про те, що їм не потрібно навчатися керувати гелікоптером, а 6-тижневе навчання потрібне в роботі з обладнанням, що використовується для боротьби з підводними човнами. Це мало б набагато більше сенсу, тому що українці отримують великий контроль над західною частиною Чорного моря на захід від Криму, на захід від Севастополя. Єдине, що росіяни дійсно можуть зараз безпечно робити в цьому районі, — це використовувати свої підводні човни, яких у них чимало на Чорноморському флоті. Я так розумію, що ці вертольоти, найімовірніше, використовуватимуться для ведення протичовнової кампанії в Чорному морі”, — сказав Кларк в інтерв’ю Sky News.

Також Сполучене Королівство надасть спеціальне зимове обладнання для українських військових і гуманітарну допомогу на загальну суму 16 млн фунтів. Своєю чергою під час візиту до Києва прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив, що їхній уряд готує новий пакет протиповітряної допомоги для України.

 “Ми продовжуватимемо вам допомагати, поки ви чините тиск на російські війська, поки ваші об’єкти інфраструктури, ваші будинки знищуються. Ми також надаватимемо нову допомогу, зокрема 120 спеціальних зенітних гармат, а також надаватимемо допомогу у вигляді радіолокаційних станцій, у вигляді військових навчань”, — запевнив прем’єр-міністр Великої Британії.

Президент США Джо Байден направив до Державного департаменту меморандум із дорученням сформувати для України черговий пакет військової допомоги на 400 млн дол. За інформацією СNN, до нього включено додаткові боєприпаси для ЗРК NASAMS, 150 важких кулеметів із тепловізійними прицілами для протидії безпілотникам, додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS (“Хаймарс”), 200 високоточних 155-мм артилерійських снарядів та інше.

 “Загальна військова допомога США для України сягне безпрецедентного рівня приблизно в 19,7 млрд дол. від моменту створення адміністрації… Сполучені Штати будуть і надалі разом із понад 40 союзниками та партнерами підтримувати народ України, який захищає свою свободу та незалежність із надзвичайною мужністю та безмежною рішучістю. Артилерійські боєприпаси, ракети ППО і тактичні машини, які ми надаємо, найкраще послужать Україні на полі бою”, — повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на сайті Державного департаменту США.

ЗРК Patriot, які виділяє Німеччина для Польщі, міністр оборони Маріуш Блащак пропонує розмістити на західному кордоні України.

 “Після нових ракетних атак росії я звернувся до Німеччини, щоб передати запропоновані Польщі батареї Patriot до України і встановити їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлення та підвищить безпеку на нашому східному кордоні”, — поінформував міністр оборони Польщі у Twitter.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, тільки за останній тиждень про рішення надати допомогу заявили 10 країн.

 “Злочини росії не призупинили ні принципи Статуту ООН, ні міжнародні договори, стороною яких вона була. Єдина мова, яку розуміють у росії, це мова сили і готовності чинити опір. Тому ми закликаємо всіх партнерів посилити військову підтримку України”, — заявив він в ефірі національного телемарафону.

А на території Польщі канадські військовослужбовці почали навчати українських саперів виявляти, ідентифікувати та знищувати вибухівку і використовувати її для контрольованих підривів. Підготовлення українських військовослужбовців відбувається в межах збільшення канадської військової допомоги Україні.

Нагадаємо, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України, голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв заявив, що НАТО готове зменшити обсяги недоторканних запасів, щоб продовжувати надавати допомогу Україні озброєннями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 345 | Додав: adminA | Теги: пакети допомоги, країни-союзниці, перемога, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]