Пт, 2024-03-29, 01:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Дію закону про судовий збір відчула на собі луганська газета: її засудили на 250 тис грн
Інші останні Політичні новини

Жовтневий райсуд Луганська задовольнив позов ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" до редакції газети "ХХІ век" про захист ділової репутації і компенсацію моральної шкоди на суму 250 тисяч гривень, повідомляє УНІАН з посиланням на шеф-редактора луганської газети "XXI век" Юрія Юрова.

За його словами, приводом для позову стала публікація в газеті звернення депутата обласної ради Владислава Кривобокова з критикою керівництва підприємства.

Юров зазначив, що публікація вийшла 1 грудня 2010 року, а суд відбувся 28 листопада 2011 року.

"Ми надрукували виступ депутата обласної ради Владислава Кривобокова, і я глибоко переконаний, що газета не повинна нести відповідальність за слова депутата. Він дуже різко озивався про керівництво "Луганськтепловозу", - сказав Юров.

Він підкреслив, що не був присутній на засіданні суду, оскільки не одержав повістки.

"Мене на суді не було, я був у відпустці, і не знав про те, що мене залучили як відповідача, і про те, що мене викликали до суду", - сказав Юров.

За його словами, суд залучив Кривобокова як співвідповідача за позовом про захист ділової репутації і відшкодування моральної шкоди і ухвалив виплатити "Луганськтепловозу" 250 тис грн.

"Ми подали апеляцію і розраховуємо домовитися з позивачами. Чверть мільйона - це смерть для підприємства, на друкарських машинках друкуватимемося. Сума позову просто безпрецедентна, і її задоволено судом у повному обсязі", - підкреслив Юров.

За його словами, така сума позову обумовлена новим законом про судовий збір, який набув чинності з 1 листопада.

Відповідно до закону про судовий збір, державне мито при подачі позову до суду скасовано, замість нього введено судовий збір, ставки якого вищі в 14 разів. Згідно з законом, заплативши 2880 грн судового збору, можна висунути позов на будь-яку суму.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про судовий збір 8 липня.

Томенко тоді наголошував, що в запроваджених новим законом ставках судового збору відсутні запобіжники щодо захисту ЗМІ та журналістів від необґрунтованих позовних вимог, що висуваються через їхню професійну діяльність.

Громадськість закликала президента його ветувати і повернути на доопрацювання, адже він, на їхню думку, відкриває дорогу до мільйонних позовів проти ЗМІ. Однак президент підписав закон, який набув чинності 1 листопада.

Зауважимо, що в листопаді луганські телеканали показували ролик, який рекламує нову пропоновану керівництвом Росії ідею Євразійського союзу, замовником якого є депутат Луганської обласної ради Владислав Кривобоков. Сам депутат пізніше заявив, що трансляцію ролика на каналах припинено.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: судовий збір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]