Вт, 2024-04-23, 19:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:07
Директора КНДІСЕ намагався вбити кримінальний авторитет з Криму. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Правоохоронці затримали виконавця замаху на вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Олександра Рувіна, який є експертом з розслідування аварії малазійського Boeing-777, повідомили в Головній військовій прокуратурі.

"Затримано безпосередньо виконавця, який обґрунтовано підозрюється в скоєнні замаху на умисне вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувіна Олександра Григоровича. В даний момент проводяться обшуки у інших осіб, які теж мають стосунок до зазначеного злочину, і отримання доказів про їхню причетність - це питання недовгого часу", - повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу в понеділок, 11 квітня, в Києві, додавши, що особи всіх цих осіб встановлені, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому прокурор вказав, що замовники вбивства Рувіна поки що не встановлені.

"За однією з версій слідства, у зв'язку з отриманими даними про неодноразові телефонні з'єднання з сусідніми державами, саме з-за меж нашої країни було отримано замовлення на здійснення даного злочину", - сказав Матіос.

За його словами, під час замаху на Рувіна, коли було обстріляно його автомобіль, правоохоронцям вдалося частково ідентифікувати особу того, хто стріляв.

"На даний момент після проведення хірургічних та інших оперативних втручань, лікування Олександр Григорович приступив до виконання своїх обов'язків, йде потужна спільна робота з іноземними партнерами, іноземними фахівцями і, наскільки я володію ситуацією, в травні акт, який мала ще тоді віддати Україна, буде нарешті підписано і передано міжнародній слідчій групи в Голландію після проведення додатково ще одного дослідження", - розповів про нинішню ситуацію головний військовий прокурор.

За словами Матіоса, метою замаху на Рувіна було недопущення його запланованої доповіді в Нідерландах про обставини і причини катастрофи, заявляє заступник генерального прокурора України.

"23 листопада 2015 року в місті Гаага під час наради керівників експертних установ - учасників міжнародного кримінального розслідування представник і головний експерт від України Рувін Олександр Григорович мав виступити з остаточною доповіддю про обставини, причини збиття літака Boeing-777, оголосити висновки українських експертів, передати представникам Нідерландів матеріали експертних досліджень українських фахівців... За п'ять днів до цього, 18 листопада 2015 року, під час підготовки до міжнародної зустрічі ввечері після повернення з чергової наради експертів було скоєно замах на керівника групи експертів Рувіна", - розповів Матіос.

Він наголосив, що замах вплинув на терміни остаточної доповіді, яку мав зробити Рувін.

Рувіна двічі намагався вбити кримінальний авторитет з Криму з угруповання "Башмаки", каже Матіос

Замах на вбивство головного експерта у справі розслідування авіакатастрофи пасажирського літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній скоїло злочинне угруповання, замовлення на нього надійшло з-за кордону. Про це повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос у понеділок 11 квітня на брифінгу, передає УНІАН.

"Здобуті у кримінальному провадженні докази свідчать, що цей злочин вчинено на замовлення невстановлених на цей час слідством осіб з метою припинення або відсторонення від проведення експертного дослідження і очолювання групи експертів від України у розслідуванні авіакатастрофи пасажирського літака Boeing-777 Малайзійських авіаліній, який здійснював авіарейс MH17 за маршрутом Амстердам (Нідерланди) Куала-Лумпур (Малайзія), і був збитий терористами", - заявив Матіос.

У зв`язку з цим головний військовий зазначив, що "замах на вбивство виконано кримінальними елементами зі складу організованого злочинного угрупування із розгалуженими і потужними зв'язками у кримінальному середовищі серед так званих злодіїв у законі".

Також, за його словами, вказане "злочинне угрупування, яке включає до свого складу кримінальних елементів - вихідців з Криму та Донецького регіону, має, і це підтверджено слідством, тісні зв'язки з кримінальним середовищем Російської Федерації".

При цьому Мітіос наголосив, що, за однією з версій слідства, "у зв'язку з отриманням даних про неодноразові телефонні з'єднання з суміжними державами, саме з-за меж нашої країни було отримано замовлення на вчинення вказаного злочину".

"Фактично ми говоримо зараз про задіяння, і маємо для цього підстави стверджувати, максимального арсеналу добре підготовленого кримінального елемента, із задіянням не тільки представників безпосередньо кілера, якого ми затримали сьогодні, а також, наголошую, інших громадян, серед яких... перебуває також один із адвокатів, який займається адвокатською практикою", - сказав Матіос.

Головний військовий прокурор заявив, що українські правоохоронні органи зроблять все, щоб максимально прозоро, ретельно, об'єктивно дослідити усі версії, встановити замовників цього злочину і не допустити повторення нівелювання тих розслідувань, які здійснюються для надзвичайно важливих слідчих дій по встановленню причин збиття Boeing-777.

Матіос заявив, що слідство встановило усіх осіб, причетних до двох замахів на вбивство головного експерта у справі розслідування авіакатастрофи пасажирського літака БBoeing-777 Малайзійських авіаліній.

"Весь апарат слідчих Головної військової прокуратури, кримінальний розшук Національної поліції і, зокрема, окрема група Служби безпеки управління "К" (СБУ), сьогодні провели на території кількох міст оперативно-слідчі дії, обшуки, за результатами яких затримано безпосереднього виконавця, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні замаху на умисне вбивство директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувіна Олександра Григоровича", - наголосив Матіос.

Водночас, за його словами, цього ж дня і в даний момент проводяться обшуки в інших осіб, які мають стосунок до вказаного злочину, й отримання доказів про їхню причетність є питанням короткого часу. "Але всі особи встановлені", - заявив Матіос.

Головний військовий прокурор сказав, що обидва замахи вчинили одні і ті самі злочинці.

"Кілер є асимільованим деякий час назад вихідцем із потужного кримського угруповання "Башмаків", брав участь у неодноразових - так підозрює слідство (це потрібно встановлювати) - в інших можливих епізодах", - додав Матіос.

На місці замаху на вбивство Рувіна виявлено патрони та гранати, повідомив Матіос.

"За результатами обшуків у групи осіб вилучено 3 одиниці стрілецької зброї, гранати РГД-5, 130 патронів калібру 9-мм та 7,62-мм, у тому числі з маркуванням ТПЗ, що означає Тульський патронний завод, які були виявлені на місті вчинення на навмисне вбивство Рувіна восени минулого року", - наголосив він.

Нагадаємо, напад на директора Київського НДІ судових експертиз Міністерства юстиції Олександра Рувіна було скоєно в листопаді 2015 року в Оболонському районі Києва. Рувін приїхав додому на автомобілі, і як тільки він вийшов з транспортного засобу, до нього підбіг невідомий і зробив три постріли. Коли потерпілий впав, нападник зник з місця події. Судовий експерт був госпіталізований з вогнепальними пораненнями стегна.

Рувін також є керівником експертних груп щодо загибелі українських воїнів у Іловайську та в Іл-76 у Луганську.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 896 | Додав: adminA | Теги: кримінальний авторитет, директор КНДІСЕ, намагання вбити, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]