Сб, 2024-04-20, 07:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Для безмитного експорту продукції до ЄС з 1 січня Україна видала близько тисячі сертифікатів
Інші останні Економічні новини

Починаючи з 1 січня митниці України вже видали експортерам майже тисячу сертифікатів EUR.1.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Той факт, що українські експортери отримали майже тисячу сертифікатів тільки за перші кілька днів січня свідчить про успішний початок дії зони вільної торгівлі з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, найбільше сертифікатів видано до Великобританії - 451 та Австрії - 280 (йдеться переважно про яблучні концентрати); до Польщі - 62 (безбарвне скло), до Німеччини - 57 та Іспанії - 42 (в основному мед), Франції - 35 (переважно насіння і мед).

Сертифікат EUR.1 підтверджує статус преференційного походження товару і застосовується для безмитного експорту продукції в країни ЄС.

Згідно з новими правилами, передбачається максимальне спрощення видачі сертифікатів на безоплатній основі в найкоротший термін.

Як повідомлялося, 1 січня 2016 почалося тимчасове застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: україна, безмитний експорт продукції, тисяча сертифікатів, 1 січня, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]