Сб, 2024-04-20, 04:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Для діагностики мутованих штамів коронавірусу Україна закупила обладнання. Раніше зразки відправляли у лабораторії ВООЗ
Інші останні Медичні новини

У Центрі громадського здоров’я МОЗ України з’явилося обладнання для виявлення нових штамів зразків SARS-CoV-2 серед українських пацієнтів.

Потужність секвенатора — 400 зразків на місяць, інформує пресслужба МОЗ.

«Переконаний, що наявність лабораторії, яка може проводити секвенування — це питання національної безпеки. Нарешті ми його маємо. Тепер ми оперативно зможемо реагувати на біологічні загрози чітко встановлюючи джерело. До цього часу Україна відправляла свої зразки на секвенування до лабораторій ВООЗ, що займало певний час», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Також для лабораторних центрів у кожній області закупили:

  • 58 автоматичних станцій пробопідготовки для екстракції РНК (виділення з вірусу для подальшого аналізу);
  • 55 приладів для виявлення збудника (ампліфікації);
  • чотири роботизованих і автоматизованих системи, які забезпечують виконання етапу екстракції РНК та внесення ампліфікаційної суміші з мінімальним залученням фахівців лабораторії.

Нагадаємо, що в проєкті бюджету на 2022 рік вже закладено майже пів мільярда гривень на обладнання для бактеріологічних та фізико-хімічних лабораторій центрів з контролю і профілактики хвороб.

13 вересня уряд вніс зміни до постанови про карантин в Україні. Зміни передбачають, що COVID-сертифікати будуть двох видів (так звані «жовтий» або «зелений») і міститимуть інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. «Жовтий» сертифікат міститиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс вакцинації.

Раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що пандемія коронавірусу може тривати від 2 до 5 років

Україна, за його словами, готова до нової хвилі COVID-19. В Україні вже виявили 520 випадків штаму «Дельта»

Якщо буде потрібно, у листопаді країну чекає локдаун.  Головний санлікар Кузін: Локдаун в Україні можуть запровадити у листопаді, однак для вакцинованих будуть привілеї .

Головний санлікар Кузін: Україна скоро перейде із «зеленої» до «жовтої» зони. МОЗ розробляє привілеї для вакцинованих.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 575 | Додав: adminA | Теги: діагностика мутованих штамів корона, україна, обладнання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]