Пт, 2024-03-29, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:05
Для допиту Лазаренка ГПУ чекає дозвіл США, а в "Батьківщині" спокійні - справа лусне, як мильна бульбашка
Інші останні Політичні новини
У Генеральній прокуратурі України запевняють, що в них є ще достатньо свідків у справі про вбивство Євгена Щербаня. Про це зокрема сказав прокурор Олег Пушкар після завершення допиту Петра Кириченка 15 травня.

"ЗМІ постійно розповсюджують інформацію, що у Генпрокуратури немає свідки, немає справи тощо. І кожен раз ми виходимо на те, що все ж таки є свідки, хтось щось говорить та дає покази, тому давайте дочекаємось якогось розвитку подій" - наголосив Пушкар, передає Gazeta.ua.

Відповідаючи на запитання чи є все ж ці свідки і скільки їх прокурор відповів: "Є свідки, дійсно, а скільки цей момент я виключаю. Питання того що є в матеріалах справи буде розкрито тоді, коли будуть всі матеріали, згідно з законом".

Щодо допиту Тимошенко, то за запевненням Пушкаря її буде допитано тоді, коли це дозволить її стан здоров'я. Прокурор також запевнив, що ГПУ чекає на дозвіл США допитати Павла Лазеренка по цій справі.

"Лазаренко перебуває в США під юрисдикцією американської влади. Туди було направлено не одне звернення про надання допомоги, ( щодо допиту Лазаренка) але на них поки нам конкретної відповіді не дали. Тому, якщо у нас з'явиться така можливість ми залюбки нею скористаємося " - зазначив Пушкар. У "Батьківщині" справі Щербаня передбачили долю мильної бульбашки

Причетність екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства народного депутата Євгена Щербаня нагадує мильну бульбашку, яка от-от лусне. Таку думку в ефірі телеканалу ТВі 15 травня висловила народний депутат від фракції Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Людмила Денисова.

Зокрема, говорячи про прогнози стосовно справи Щербаня, політик сказала: "Знаєте, вона як мильна бульбашка, яка раз, і лусне".

На думку Денисової, у сторони обвинувачення немає доказів проти лідера "Батьківщини". "Тому що нічого немає у цієї влади проти Тимошенко, й у справі Щербаня також", - переконана нардеп.

Водночас, коментуючи учорашні свідчення у суді свідка Петра Кириченка, вона наголосила, що той постійно плутався.

"Спочатку він взагалі надягнув окуляри і почав читати – щось там на папірці було в нього написано. Потім, коли Власенко з цього приводу уже декілька разів звернувся до судді Царевич, Кириченко окуляри зняв і щось почав розповідати про те, що от там йому Лазаренко говорив про те, що є небезпека і щодо Тимошенко, що потрібно якусь там людину знайти, щоб там захистили її… Він нічого не казав про те, що це Тимошенко когось там наймала", - підкреслила Денисова.

Вона також наголосила, що свідок не казав про те, що Тимошенко платила за вбивство Щербаня. "Він не сказав про це. У нього немає жодного доказу того, що Тимошенко причетна до справи Щербаня. У нього жодного доказу немає про те, що вона була знайома з Мільченком, що вона зустрічалася з ним; що саме з фірми, яка належить Тимошенко, було перераховано гроші", - уточнила нардеп.

За її словами, Кириченко, навпаки, сказав про те, що "підтверджує свої свідчення, які він надавав у 2001 році, і підтвердив те, що він перераховував гроші Мільченкові і його дружині на інвестиційну діяльність".

"Оце те, що я почула там, і вам можу довести", - зазначила Денисова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: ГПУ, допит Лазаренка, дозвіл США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]