Чт, 2024-03-28, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Для ЄС Німеччина та Італія пропонують нову міграційну політику
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр і його італійський колега Анджеліно Алфано запропонували ЄС нову міграційну політику.

Про це вони написали у спільному листі на адресу Єврокомісії, пише Deutsche Welle з посиланням на газету Süddeutsche Zeitung.

На думку авторів документа, необхідна "амбітна реформа Дублінської угоди", включаючи "вивірену загальноєвропейську систему прийому шукачів притулку". Але для початку необхідно забезпечити захист зовнішніх кордонів ЄС, щоб значно послабити потік біженців.

Крім того, має бути розроблений єдиний для ЄС механізм реєстрації, включаючи перевірку всіх мігрантів і шукачів притулку.

Очільники МВС зазначають, що необхідна і справедлива система розподілу, не можна допустити, щоб навантаження лягало тільки на ті країни ЄС, які першими опиняються на шляху біженців до Європи. З цією метою автори листа пропонують визначати людей, які потребують захисту, ще на їхній батьківщині або в транзитних країнах, і вже звідти розподіляти їх по європейських країнах згідно із жорстко встановленими квотами на рік. При цьому має бути затверджений єдиний для ЄС список країн, які вважаються безпечними.

Зазначимо, за даними Міжнародної організації з міграції, з початку року до Європи Середземним морем прибули 129 тисяч 455 мігрантів і біженців.

Туреччина має зупинити потік біженців до червня

Глава представництва ЄС в Туреччині Хансйорг Хабер заявив, що Анкара повинна зупинити або істотно скоротити потік нелегальних мігрантів до Європи, передає Reuters.

Він також зазначив, що до першого червня має набути чинності угода про реадмісію між Євросоюзом і Туреччиною.

"Дуже важливою датою буде перше червня, коли повинні вступити в силу і виконуватися всі умови угоди про реадмісію між Туреччиною і ЄС. Тим часом важливо поліпшити виконання вже наявних двосторонніх угод про реадмісію з Грецією і Болгарією. Тоді Туреччині треба буде зупинити або дуже істотно скоротити нелегальний потік біженців і мігрантів з її егейського узбережжя на грецькі острови", - сказав Хабер.

Раніше повідомлялося, що Туреччина показує відсутність будь-якого інтересу в зменшенні потоку мігрантів, оскільки турецька влада, навпаки, намагається якомога швидше переправити мігрантів до Греції.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: нова міграційна політика, Німеччина та Італія, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]