Чт, 2024-04-25, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
Для фермерів в Україні створять фонд часткового кредитування землі
Інші останні Економічні новини

В Україні створять фонд часткового кредитування землі для фермерів

Це дозволить створити передумови для запуску повноцінного обігу землі сільськогосподарського призначення

Кабінет міністрів ухвалив план здешевлення кредитів для купівлі землі сільськогосподарськими товаровиробниками; зокрема, передбачено створення Фонду часткового кредитування.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

«Одним із пріоритетів уряду визначено запровадження обігу сільськогосподарської землі з 1 жовтня 2020 року. При цьому важливо забезпечити здешевлення кредитів для малих та середніх сільськогосподарських товаровиробників та збільшення їхньої доступності. Саме тому 29-го вересня уряд ухвалив відповідну концепцію, а в середу 4 грудня визначив чіткий план заходів для досягнення поставленої мети», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, розпорядженням передбачається «створення Міністерством економіки Фонду часткового кредитування землі, законопроєкт про який буде подано до парламенту вже в грудні 2019 року». Крім того, у першому кварталі 2020 року має бути визначено порядок компенсації відсоткової ставки за кредитами на купівлю землі та розмір такої компенсації.

Зазначені у документі заходи дозволять створити передумови для запуску повноцінного обігу землі сільськогосподарського призначення, а також дозволить малим сільськогосподарським товаровиробникам отримати дешеві кредитні ресурси для купівлі земель сільськогосподарського призначення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: фонд часткового кредитування землі, фермери, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]