Вт, 2024-04-23, 19:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
Для оформлення пластикових ID-паспортів українцям не треба приносити фотографії
Інші останні Новини України

У перший день оформлення нових паспортів у формі ID-карток Державна міграційна служба прийняла документи від близько 100 громадян. Про це повідомили у прес-службі Державної міграційної служби, нагадавши, що вчора, 11 січня, в Україні розпочалося оформлення паспорта громадянина України у формі картки.

На першому етапі новий документ оформлюється лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють документ вперше. Оформити документ можна у 330 з близько 600 підрозділах міграційної служби на всій території України.

Враховуючи складні погодні умови та навчальний день у закладах освіти, 11 січня до підрозділів міграційної служби звернулося близько 100 громадян, однак навіть така кількість оформлених документів дозволила виявити низку недоліків з оформленням. На гарячу лінію ДМС України протягом дня надходили зауваження громадян щодо роботи окремих підрозділів ДМС.

Зокрема, у деяких підрозділах громадянам пропонували надати документи, які не потрібні - довідки з ЖЕКу, ідентифікаційні номери батьків тощо. В одному з підрозділів навіть вимагали фотографії, хоча сама процедура оформлення документа передбачає фотографування особи у підрозділі ДМС безкоштовно.

"Приносити із собою фотографії для оформлення паспорта у формі картки не потрібно. Це дозволяє громадянам зекономити від 30 до 100 грн, які раніше витрачалися на оплату послуг фотоательє", - наголосили у ДМСУ.

У міграційній службі запевняють, що оперативно реагують на всі повідомлення про недоліки у роботі територіальних підрозділів та нагадують, що спеціально для отримання зворотного зв`язку у грудні створено представництво ДМС у Facebook і забезпечено можливість зателефонувати або написати повідомлення на гарячу лінію ДМС у Skype.

Для оформлення паспорта громадянина України у формі картки особі, яка досягла 16 років та оформлює паспорт вперше, необхідно подати лише свідоцтво про народження. Ксерокопії паспортів батьків надати бажано, але не обов`язково (це сприятиме у роботі підрозділу ДМС та прискорить процедуру оформлення), додали у відомстві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: фотографії, українці, оформлення пластикових ID-паспортів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]