Ср, 2024-04-17, 02:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Для патрулювання в спірних з Японією островів прибули кораблі Китаю
Інші останні Новини світу
Китайська флотилія з чотирьох кораблів приступила в понеділок, 1 липня, до патрулювання вод поблизу островів Дяоюйдао (японська назва - Сенкаку), повідомляє РИА "Новости".

Китай направляє патрульні кораблі в район островів Дяоюйдао на регулярній основі з осені 2012 року після загострення суперечки навколо територіальної приналежності островів, коли японський уряд оголосив про націоналізацію островів. Тоді по Китаю прокотилася хвиля антияпонських демонстрацій, а лідери країни висловили готовність застосовувати будь-які засоби для захисту територіальної цілісності та суверенітету КНР над островами.

"Флотилія, що складається з кораблів морського нагляду під номерами 51, 23, 49 і 5001, продовжила 1 липня 2013 патрулювання в територіальних водах у китайських островів Дяоюйдао. Здійснюється моніторинг і збір доказів незаконного проникнення (у цей район) японських кораблів, а також проводиться діяльність із забезпечення правопорядку ", - йдеться в повідомленні держуправління.

КНР і Японія сперечаються щодо приналежності островів Сенкаку (Дяоюйдао) з початку 1970-х років. Японія стверджує, що займає острови з 1895 року, а до того часу вони нікому не належали. Китай наполягає на тому, що острови були включені до складу китайської імперії ще 600 років тому. Після Другої світової війни острови перебували під контролем США і були передані Японії в 1972 році разом з островом Окінава. На Тайвані і в континентальному Китаї вважають, що Японія утримує острови незаконно.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 940 | Додав: nowyny | Теги: патрулювання, Японія, кораблі китаю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]