Пт, 2024-03-29, 11:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Для протидії історичним маніпуляціям Україна і Чехія домовились створити форум
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна і Чехія домовились створити форум для протидії історичним маніпуляціям

Україна і Чехія вирішили започаткувати неформальний майданчик для дискусій між істориками і представниками громадянського суспільства обох країн, щоб протидіяти маніпуляціям з історичними питаннями.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції зі своїм чеським колегою Томашем Петршичеком у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Нас дуже хвилюють ті маніпуляції, які і Росія, і ті, хто йде в російській логіці, намагаються зробити з історичними питаннями. Мені було особисто боляче чути, коли деякі історичні події, наприклад трагедію в Малині в липні 1943 року, коли в результаті каральної акції в одній церкві були спалені українці, чехи і поляки, намагаються представити як конфлікт між українцями і чехами", - зазначив міністр.

"Я знаю, що такі спроби будуть і далі. Тому ми сьогодні із Томашем вирішили, що нам потрібен якийсь неформальний майданчик, форум для дискусій між нашими істориками, представниками громадянського суспільства. Ми будемо допомагати роботі такого форуму", - повідомив міністр.

Клімкін вважає маніпуляції невипадковими. Міністр зауважив, що вони з’явились, як тільки Україна вийшла на "дійсно позитивний трек з нашими польськими друзями".

Щоб продемонструвати "сфокусованість на позитивному сенсі історичних питань", Клімкін подарував чеському колезі диск, що містить дані щодо репресованих українців за часів Чехословаччини. Диск підготований державним архівом СБУ та Інститутом національної пам’яті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1032 | Додав: adminA | Теги: історичні маніпуляції, форум, Україна і Чехія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]