Пт, 2024-03-29, 12:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:15
Для протидії хімічній зброї - Рада ЄС ухвалила новий режим санкцій
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада ЄС ухвалила новий режим санкцій для протидії хімічній зброї

Рада Євросоюзу із закордонних справ, що засідає в понеділок у Люксембурзі, затвердила новий режим обмежувальних заходів для боротьби проти використання і поширення хімічної зброї, зазначено в комюніке Ради з ухваленою постановою.

"ЄС відтепер буде здатний накладати санкції на осіб і організації, які беруть участь у розвитку та використанні хімічної зброї, незалежно від їхньої національності та місця, де вони перебувають", - йдеться в повідомленні Ради.

Пояснюється, що ці обмежувальні заходи спрямовані "проти осіб і організацій, безпосередньо відповідальних за розвиток або використання хімічної зброї, проти тих, хто надає їм свою фінансову, технічну або матеріальну підтримку, а також проти тих, хто допомагає або заохочує до дій цих осіб та організацій або тих, хто з ними пов'язаний".

Санкції полягають в забороні на поїздки до ЄС і заморожуванні фінансових активів осіб і організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено виділяти кошти у розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

"Це рішення сприяє зусиллям, яких ЄС докладає, щоб боротися проти поширення і використання хімічної зброї, що становить серйозну загрозу для міжнародної безпеки", - наголошується в комюніке.

У ньому підтверджується підтримка Євросоюзом заборони хімічної зброї на всесвітньому рівні, як це передбачено Конвенцією про заборону хімічної зброї, "в умовах, відзначених збільшенням хімічних атак у різних районах світу".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: Рада ЄС, протидія хімічній зброї, новий режим санкцій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]