Чт, 2024-04-25, 09:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:53
Для реагування на агресію РФ Білий дім ініціює виділення додаткових $6,4 мільярда
Інші останні Економічні новини

Адміністрація Джо Байдена звернулася з офіційним запитом до Конгресу США щодо виділення додаткового фінансування в розмірі $6,4 мільярда з метою підтримки України й союзників по НАТО, а також посилення можливостей Пентагону.

Про це повідомило в п’ятницю американське агентство Bloomberg із посиланням на високопоставленого представника адміністрації США.

«У п’ятницю Білий дім оповістив Конгрес про необхідність виділення додаткового фінансування в розмірі $6,4 мільярда, щоби допомогти Україні протистояти російському вторгненню, підтримати інші східноєвропейські країни, які борються з наслідками, а також посилити можливості Пентагону»,- зазначається в повідомленні.

Частину цієї суми, $2,9 мільярда, планується залучити на гуманітарні потреби, а також потреби безпеки України, країн Балтії, Польщі та інших країн регіону. У адміністрації США зазначили, що це буде використано, в тому числі, для гуманітарної підтримки, постачання продовольства, допомоги біженцям, а також для стабілізації енергетики й економіки.

Крім того, Байден просить Конгрес виділити $3,5 мільярда для Міноборони США з метою реагування на кризу.

Ці кошти є доповненням до $650 мільйонів, які США виділили Україні в якості оборонної допомоги, а також $52 мільйонів гуманітарної підтримки. Очікується, що запит Білого дому на додаткове фінансування отримає двопартійну підтримку в Конгресі США.

Як повідомляли ЗМІ, два тижні тому держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати виділяють Україні позику в розмірі до $1 млрд кредитних гарантій, аби допомогти українській економіці.

24 лютого глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 414 | Додав: adminA | Теги: виділення $6, 4 мільярда, агресія РФ, Білий дім | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]