Вт, 2024-03-19, 12:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Для українців Литва хоче скасувати шенген вже в травні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Литва закликає ЄС пришвидшити надання безвізового режиму українцям.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на своїй сторінці у Twitter.

Зокрема, за його словами, Литва ініціювала листа до європейських інституцій із закликом пришвидшити процес візової лібералізації перед самітом Східного партнерства в Ризі.

"Литва ініціювала листа до інституцій ЄС, підписаного сімома міністрами закордонних справ, із закликом пришвидшити візову лібералізацію для партнерів перед Ризьким самітом Східного партнерства", - написав Лінкявічюс.

Нагадаємо, що з усіх країн Східного партнерства (окрім Молдови, яка вже має безвізовий режим - Ред.) Україна є найближчою до отримання безвізового режиму з ЄС.

Раніше заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль повідомила, що реалістичною датою отримання Україною безвізового режиму з ЄС є саміт Східного партнерства в Ризі в травні 2015 року.

Водночас, експерти стверджують, що Україна в разі швидкого виконання Плану дій візової лібералізації зберігає шанси на скасування візового режиму наприкінці 2015 року.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: скасувати шенген вже в травні, литва, українців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]