Ср, 2024-04-24, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:09
Для відсіювання артистів з антиукраїнською позицією Нищук хоче створити агентство. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

Міністерство культури має намір створити агентство для відсіювання артистів з антиукраїнською позицією та узгодити з СБУ механізм санкцій.

Про це в інтерв'ю hromadske.tv заявив міністр культури України Євген Нищук.

"Є ідея про створення агентства, яке б вело концертну, театральну та гастрольну діяльність. Функція якого ще була б в тому, щоб виробити такі закони, які б виключали гастролі, приїзди і професійну діяльність тих людей, які так висловлюються", - сказав міністр культури.

При цьому міністр зазначив, що він проти складання списків.

"Я проти того, щоб складати не те, що списки - чорні або білі. Однозначно список повинен бути і дуже жорсткий, але я б його в колір не обрамляd. Я б його обрамляв у санкції. І механізм його, ми самі повинні домовитися з СБУ і з іншими органами, як це здійснюється. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, однозначно, їм не місце тут", - сказав Нищук.

За його словами, для механізму заборони російського контенту повинна бути проведена ґрунтовна внутрішня робота "без прес-конференцій та без винесення на люди багатьох речей".

"Сам механізм буде опрацьовуватися. Я зустрічаюся з головою СБУ, буду зустрічатися з усіма керівниками та директорами, телевізійниками і радистами", - розповів Нищук.

Він зазначив, що виступає за те, щоб захищати інформаційний простір і наповнювати його своїм національним контентом.

"Так робить Франція, яка бореться проти англомовного засилля, так роблять інші країни", - додав міністр.

Нагадаємо, 21 квітня президент Порошенко підписав Закон про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" (щодо фільмів держави-агресора), згідно з яким в Україні забороняється показ кінострічок, створених в Росії після 1 січня 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: агентство, антиукраїнська позиція, відсіювання артистів, Нищук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]