Пт, 2024-04-19, 03:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:51
Для захисту незалежної Каталонії Росія пропонувала Пучдемону 10 тисяч солдатів
Інші останні Новини Європейського Союзу

Росія пропонувала Пучдемону 10 тисяч солдатів для захисту незалежної Каталонії

Росія в 2017 році пропонувала колишньому главі іспанського регіону Каталонія Карлесу Пучдемону 10 тисяч солдатів і оплатити борг регіону перед Іспанією. Допомога пропонувала якась група росіян.

Ці підозри висловив іспанський суддя Хоакін Агірре, який розслідує справу про незаконний референдум і про незалежність регіону в 2017 році, повідомляє газета El Periodico.

У слідства є дві записаних розмови 2018 року. У телефонних розмовах довірена особа колишнього лідера Карлеса Пучдемона Віктор Тарадельяс повідомляє чолі іспанського регіону, що якась російська група пропонує для захисту нової держави 10 тисяч російських солдатів і повністю погасити каталонський борг перед Іспанією. Відзначається, що Пучдемон відмовився від пропозиції.

"Якби вони погодилися, події, ймовірно, були б трагічними і викликали б збройний конфлікт з державою, в результаті якого могло бути невизначене число загиблих", - зазначає суддя.

За даними слідства, росіяни хотіли зробити з Каталонії "країну, подібну Швейцарії". А сама група росіян, згодна фінансувати рух за незалежність, була "створена за часів Горбачова". Оплатити борги Каталонії для її фінансової незалежності росіяни нібито планували за допомогою кріптовалютної платформи.

У відповідь на допомогу Москви Каталонія повинна визнати Крим російським.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2017 року у Каталонії відбувся референдум щодо незалежності від Іспанії. Серед ініціаторів референдуму-тодішній лідер женералітату Каталонії Карлос Пучдемон. Уряд в Мадриді назвав референдум і його результати неконституційними.

У жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого тюремного ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків, включаючи Пучдемона і громадських діячів за спробу сепаратизму. Таке рішення викликало протести в Каталонії.

У жовтні 2019 року Торра виступав із заявами в необхідності проведення нового референдуму за незалежність Каталонії протягом наступних двох років. У регіоні планують провести новий референдум до 2021 року.

Також Торра заявив, що під час переговорів з урядом Іспанії планує узгодити дату проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 636 | Додав: adminA | Теги: незалежнаї Каталонія, 10 тисяч солдатів, РФ, Пучдемон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]