Вт, 2024-04-23, 09:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:11
До 250 тисяч вояків чисельність ЗСУ буде збільшено, вже зараз бійці мають додаткове харчування - Полторак
Інші останні Офіційні новини

Чисельність Збройних сил України буде збільшено до 250 військовослужбовців. Про це повідомив на засіданні парламенту міністр оборони України Степан Полторак, передає УНІАН.

Він нагадав, що у держбюджеті-2015, порівняно бюджетом минулого року, збільшено кошти на фінансування армії - до 17,3 млрд грн, тобто у 1,6 раза.

Полторак повідомив, що на розробку озброєння та придбання нової військової техніки планується витратити 14 млрд 24 млн грн. За його словами, більшість замовлень буде спрямовано українським підприємствам.

Відповідаючи на запитання щодо військових госпіталів у зоні АТО, Полторак заявив, що "в зоні АТО діє достатня кількість бойових шпиталів". В той же час він додав, що найближчим часом буде розгорнуто ще кілька госпіталів, але відмовився уточнити, де саме.

Звертаючись до народних депутатів, Полторак зазначив, що не на всі питання може відповідати в парламенті, засідання якого транслюється в прямому ефірі.

За його словами, в такому випадку можна дійти до того, що планування військових операцій також відбуватиметься у прямому ефірі, і "ті люди, які дивляться нас в Москві, із задоволенням будуть спостерігати за нами".

Як повідомлялося, Верховна Рада України 15 січня схвалила проект указу президента Петра Порошенка про проведення трьох хвиль мобілізації в 2015 році. За відповідну законодавчу ініціативу проголосували 268 народних депутатів.

Чергова хвиля мобілізації триватиме 210 днів, відмовитися від участі в АТО не можна.

Військовослужбовці в зоні АТО забезпечуються додатковим харчуванням

Передбачених у державному бюджеті на 2015 рік коштів достатньо для організації харчування в Збройних силах України, в тому числі і в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сума, яка бюджетом 2015 передбачена на Збройні сили, достатня, щоб організувати харчування, особливо в пунктах постійної дислокації і зоні проведення антитерористичної операції", - заявив міністр.

Він зазначив, що військовослужбовцям, які перебувають в зоні проведення АТО, харчування надається за передбаченими нормами, крім того, їх забезпечують додатковим харчуванням.

За словами міністра, в пунктах постійної дислокації військовослужбовців харчування забезпечують суб’єкти господарювання. Військовослужбовці, які перебувають на блокпостах, забезпечуються привізним харчуванням, якщо це можливо, або ж готують на місці.

"Кожен блокпост укомплектований малолітражними кухнями", - пояснив Полторак.

Відповідальних за пошиття неякісного одягу військовослужбовцям покарано - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що відповідальних за пошиття неякісного одягу військовослужбовцям покарано. Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді, відповідаючи на запитання, чи покарані особи, які в 2014 році для військовослужбовців виготовили неякісний одяг.

"Ті, хто в минулому році працював таким чином, що був забезпечений особовий склад неякісною формою одягу... По тих, де є склад злочину, порушено кримінальні справи", - сказав міністр.

Полторак запевнив, що Міністерство оборони вживає заходів для того, аби забезпечити особовий склад та мобілізованих відповідним одягом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: додаткове харчування, бійці, Полторак, 250 тисяч вояків, чисельність ЗСУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]