Чт, 2024-03-28, 22:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
До Дніпропетровська Польща спрямувала гуманітарний вантаж для біженців
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Польща у середу, 18 лютого, направила до Дніпропетровська черговий гуманітарний вантаж для біженців з Донбасу. Про це інформує МЗС Польщі, передає "Укрінформ".

"Допомога складається з наборів першої медичної допомоги (200 комплектів), засобів гігієни (1,5 тис. комплектів), а також 2 тис. ковдр",- йдеться в повідомленні польського зовнішньополітичного відомства.

Повідомляється, що польський гуманітарний вантаж прямує до Дніпропетровської області, куди з охоплених бойовими діями районів Донбасу переселилося понад 62 тис. осіб.

Польща надала гуманітарну допомогу у рамках спільної ініціативи генеральної дирекції з питань гуманітарної допомоги і цивільного захисту (DG ECHO) ЄС, а також Литви, Латвії, Естонії, Німеччини, Фінляндії, Данії, Словенії, Австрії та Хорватії. Допомога надається за посередництвом Європейського механізму захисту населення.

У МЗС Польщі підкреслюють, що торік Польща виділила на гуманітарну допомогу Україні 11 млн злотих злотих (понад 3 млн дол.). Крім того, сотні польських волонтерів проводять збір одягу, продуктів, які передаються в райони на сході України, охоплені бойовими діями.

Раніше Збройні сили України отримали гуманітарну допомогу з Польщі на суму приблизно 3,5 млн євро. Президент України Петро Порошенко подякував голові Ради міністрів Республіки Польща Еві Копач за підтримку України і гуманітарну допомогу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: біженців, Польща, гуманітарний вантаж, Дніпропетровська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]