Пт, 2024-05-03, 21:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
До іменних квитків повернулась "Укрзалізниця"
Інші останні Офіційні новини

Підлеглі Державній адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" залізні дороги перейшли на продаж іменних квитків, повідомляє "Українські новини".

З 6 квітня набула чинності постанова Кабміну № 160 від 6 березня, якою визначається, що посадка на потяги буде здійснюватися тільки при пред'явленні документів, що засвідчують особу пасажира.

Оформлення проїзних документів на поїздку буде здійснюватися з внесенням до проїзного документа прізвища та імені зі слів пасажира, який купує квиток і, при цьому, буде дозволено допустити в них не більше трьох помилок.

Документ, що засвідчує особу, необхідно буде пред'являти тільки при посадці в поїзд.

Згідно з новими правилами, посадка в поїзд здійснюється за пред'явленням проїзного документа та документа, що посвідчує особу, зокрема: паспорта або тимчасового посвідчення громадянина України; посвідчення водія; паспорта громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичного паспорта України; службового паспорта України; посвідчення особи моряка, члена екіпажу; посвідчення особи на повернення в Україну; посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон; посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту; проїзного документу для виїзду за кордон особи, яка визнана біженцем або особи, яка потребує додаткового захисту; довідки про звернення за захистом в Україні; посвідки на постійне або тимчасове проживання; картки мігранта; посвідчення або проїзного документа біженця, а також паспортного документа іноземця або особи без громадянства.

При цьому, якщо скористатися проїзним документом буде необхідно іншій людині просто переоформити його буде неможливо.

Потрібно спочатку здати старий квиток, а потім вже придбати новий на необхідне прізвище.

Порядок продажу проїзних документів, придбаних за пільговими цінами, залишається без змін: документ, що підтверджує право на пільговий проїзд, необхідно пред'являти як при покупці квитка, так і при посадці.

На поїзди приміського сполучення та регіональні потяги на проїзних документах (крім пільгових і безкоштовних) прізвище та ім'я особи не вказуються і посадка здійснюється без пред'явлення документів, що засвідчують особу.

Посадка на придбані до 6 квітня квитки буде здійснюватися за старими правилами без пред'явлення документів, переоформляти яким-небудь чином квитки не потрібно.

Як повідомлялося, за словами міністра інфраструктури Володимира Козака, вжиті заходи покликані припинити спекуляцію на залізничних квитках і, крім того, пов'язані з переходом на електронні квитки, який планувалось здійснити до 2012 року.

Нагадаємо, у листопаді 2007 року "Укрзалізниця" скасувала продаж квитків за паспортами або іншими документами, що засвідчують особу.

Міністерство інфраструктури планувало запровадити продаж іменних залізничних квитків з 1 січня 2013 року, але відклало ухвалення відповідного рішення.

Монополіст залізничних перевезень державна компанія "Укрзалізниця" об'єднує 6 залізниць (Південно-Західну, Південну, Придніпровську, Одеську, Львівську та Донецьку).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1104 | Додав: abel | Теги: Укрзалізниця, іменні квитки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]