Пн, 2024-04-29, 22:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
До кордону з білоруссю Польща направляє тисячі військових
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща направить до свого кордону з білоруссю дві тисячі військовослужбовців - удвічі більше, ніж просила прикордонна служба.

Польща направить до свого кордону з білоруссю 2000 військовослужбовців, що вдвічі більше, ніж просила прикордонна служба, для припинення незаконних перетинів і підтримки стабільності. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Мацея Васіка польським ЗМІ.

У понеділок Васік заявив, що прикордонна служба запросила додаткових 1000 солдатів для зміцнення кордонів, але за підсумком було прийнято рішення збільшити цю кількість.

"Це підкріплення буде складатися не з 1000, а з 2000 солдатів", — сказав Васік. - Це рішення було прийнято Комітетом безпеки, і міністром (оборони) Маріушем Блащаком".

Васік також заявив, що всі спроби мігрантів нелегально проникнути в Польщу зараз організовуються білоруською владою.

"Якби на тій стороні були справжні прикордонники, а не служби контрабанди, цих переходів взагалі не було б", - сказав він.

Ситуація на польсько-білоруському кордоні

Прикордонні сили Польщі зазнають постійних нападів на кордоні з білоруссю.

Ситуація ускладнилася після того, як у липні в білорусь почали масово прибувати найманці "ПВК вагнер". Пізніше президент білорусі олександр лукашенко заявив, що "вагнерівці" нібито рвуться до Польщі і він втомився їх стримувати.

Також на початку місяця послідувала ще одна провокація з боку білорусі - два вертольоти залетіли в польський повітряний простір.

Також на початку тижня білорусь розпочала військові навчання поблизу кордонів з Литвою та Польщею.

У зв'язку з цим командувач прикордонної служби Польщі Томаш Прага звернувся до Міністерства національної оборони з проханням перекинути ще тисячу солдатів до кордону з білоруссю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 378 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]