Пт, 2024-03-29, 09:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
До Краматорська зі Слов'янська прибула піротехнічна служба знешкоджувати снаряди
Інші останні Новини з регіонів України

При ліквідації наслідків обстрілу бойовиками у вівторок м.Краматорська Донецької області були задіяні 42 рятувальники ГСЧС і 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки, повідомила керівник прес-служби ГСЧС України Наталія Бистра. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На брифінгу в середу в Києві Бистра розповіла, що у зв'язку з тим, що в місті залишилися багато снарядів, зі Слов'янська в Краматорськ прибув піротехнічний розрахунок, який за добу вже перевірив 41 місце падіння снарядів.

У свою чергу глава ГСЧС Сергій Бочковський повідомив, що в даний час нерозірваними залишаються близько 15 снарядів. "Десь близько 15 снарядів не розірвалося", - сказав він журналістам у середу перед засіданням Кабінету міністрів.

За словами глави ГСЧС, на даний момент проводяться роботи з розмінування снарядів. Частина цих боєприпасів знаходяться на вулицях, частина - в житлових будинках.

"Враховуючи ситуацію, що склалася, а саме постійні обстріли сіл та міст області, основні зусилля рятувальників зосереджені на заходах з вивезення мирного населення з Авдіївки, Дебальцеве, а також поблизу лежачих населених пунктів. Вчора в Дебальцеве були направлені 4 автобуса і 1 машина "швидкої" допомоги, однак через постійні обстріли в місто їм не вдалося заїхати. Разом з тим з Авдіївки на двох автобусах вдалося вивезти 27 осіб", - також розповіла керівник прес-служби ГСЧС України.

Бистра підкреслила, що, починаючи з 28 січня, з Авдіївки, Дебальцеве, Світлодарська та ще низки населених пунктів було вивезено українськими рятувальниками та волонтерами, а також самостійно покинули ці території 7007 осіб, у тому числі 1723 дитини та 96 осіб з обмеженими можливостями.

В цілому ж, за її словами, на сьогодні з районів проведення АТО і з тимчасових окупованих територій вже переселено 715 681 осіб, у тому числі з Донецької та Луганської областей 695546 осіб.

Нагадаємо, 10 лютого російсько-терористичні угруповання обстріляли Краматорськ із сучасної російської системи залпового вогню з використанням касетних боєприпасів. Обстріл коригував російський безпілотник.

В результаті артилерійського обстрілу Краматорська всього постраждало 64 людини (29 військових і 35 цивільних). З них 16 осіб загинуло. Серед тих, хто залишився в живих, 10 - тяжкопоранені. За даними СБУ, кількість пошкоджених обстрілами будинків досягає 41.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: Слов'янська, піротехнічна служба, краматорська, знешкоджувати снаряди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]