Пт, 2024-03-29, 10:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:07
До Мінська для переговорів щодо Донбасу українська делегація не їздитиме, шукатимуть інше місто
Інші останні Надзвичайні новини

Після скасування карантинних обмежень Україна не відправлятиме свою делегацію у Тристоронній контактній групі у Мінськ для переговорів та зустрічей, а шукатиме для ведення переговорного процесу іншу країну.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

"Ми категорично повідомили, що не будемо брати участь в засіданнях Тристоронньої контактної групи, якщо раптом завершаться карантинні обмеження і буде запропоновано продовжити ці консультації, як раніше безпосередньо в Мінську. Ми пояснили, що українська делегація не буде спрямовувати своїх членів делегації в Мінськ для зустрічей в реальному житті, все одно доведеться шукати іншу країну, інше місто", – сказав Резніков.

Міністр пояснив таке рішення тим, що наразі Білорусь перебуває під впливом Росії, а тому довіри до цієї країни немає.

Зазначимо, що наразі у зв'язку з карантинними обмеженнями засідання ТКГ та підгруп у рамках Мінського переговорного процесу відбуваються в режимі відеоконференцій.

Додамо, що раніше уже лунали заяви щодо можливості перенесення переговорів щодо Донбасу із Білорусі до іншої нейтральної країни. Зокрема голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук припускав, що переговори могли б відбуватися, наприклад, у Швеції. А у 2018 році тодішній президент США Дональд Трамп пропонував перенести переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Білорусі до Казахстану.

Нагадаємо, українська делегація не братиме участі в переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, поки ОБСЄ не доб'ється виключення з переговорів так званої "експертки" Маї Пирогової, засудженої українським судом за тероризм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 611 | Додав: adminA | Теги: Донбас, Мінськ, українська делегація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]