Сб, 2024-04-20, 13:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
До наймасштабнішої катастрофи у своїй історії готуються в Японії
Інші останні Новини світу

Переживши річницю потужного землетрусу, який 2011-го знищив десятки міст, японці готуються до нового випробування. Зокрема, Токіо в найближчі чотири роки прогнозують лихо, подібне до подій 1923, коли підземні поштовхи вщент зруйнували місто та стали наймасштабнішою катастрофою в його історії, йдеться в сюжеті ТСН.

Натомість у місті продовжують зводити хмарочоси. На будівлі витрачаються великі гроші, бо технології захисту від землетрусів потребують витрат. Натомість японці отримують надію втримати місто від руйнування навіть за 7-бальних поштовхів.

Великий землетрус Канто 1923 року мав потужність у 8 із лишком балів. Тоді повністю зруйнуваними виявилися Токіо та Йокогама. Цю трагедію у Японії ввжають найбільшою в історії.

Але в майбутнє дивляться із сміливістю, бо в теперішньому мегаполісі немає жодного будинку, який би не зумів пережити землетрус. Вже у квітні тут відкриватимуть оглядовий майданчик "Скай Трі" – 634 метри заввишки.

Тим часом деякі науковці прогнозують у ближчі роки Токіо сейсмічні проблеми, подібного до Канто масштабу чи навіть більші.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року підземний поштовх магнітудою 9,0 призвів до численних руйнувань і викликав хвилю цунамі, висота якої на окремих ділянках досягала 40 метрів. Стихія знищила цілі міста на узбережжі Японії, а також викликала аварію на АЕС "Фукусіма-1", яка в свою чергу призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами.

За останніми даними, жертвами трагедії стали близько 15 тисяч людей, ще близько 3 тисяч осіб донині вважаються зниклими безвісти, понад 350 тис людей залишились без даху над головою.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1140 | Додав: adminA | Теги: Японії, історії, катастрофа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]